07.12.2013 12:43

Aptauja Mārupē: Vai Latvijai jāpiedalās Eirovīzijā?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Mārupē: Vai Latvijai jāpiedalās Eirovīzijā? www.foto.delfi.lv

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei "Dziesma 2014" ar saukli "Made in Latvia" iesniegtas 73 dziesmas, no kurām lielākā daļa dziesmu ir angļu valodā, taču 11 dziesmas ir latviešu valodā, pa vienai franču un krievu valodā.

Šogad dziesmas nacionālajā atlasē varēja iesniegt tikai latviešu autori. 24 pusfināla dziesmas un to autori tika atklāti 2. decembrī, savukārt dziesmu izpildītāji būs zināmi 6. un 7. janvārī. Starptautiskais konkurss "Eirovīzija 2014" notiks Kopenhāgenā, Dānijā, maija sākumā.

Andris Laiviņš, loģistikas speciālists:
– Jāpiedalās. Gan jau arī mēs uzvarēsim vai būsim labāko pieciniekā. Latviju vēlreiz vajadzētu mēģināt pārstāvēt Intaram Busulim. Viņam toreiz neizdevās, bet ticu, ka viņš varētu iegūt augstu vietu.
 
Zigna Staņko, skolotāja:
– Tur ir sava "mafija", nezinu, kā mums ies šogad, bet dziedātājiem jāparādās arī ārpus Latvijas. Ļoti patika "PeR" – nekas, ka neieguva augstu vietu. Man patīk jaunie: Marta Ritova, "Instrumenti", Māra Upmane-Holšteina.
 
Olga F., tirdzniecības darbiniece:
– Eirovīzijas konkurss man nepatīk, un parasti to neskatos. Tāpēc Latvija šogad varētu piedalīties, bet varētu arī nepiedalīties. Uz konkursu jāsūta kāds jaunais dziedātājs.
 
Tatjana R., tirdzniecības darbiniece:
– Piedalīties vajag arī šogad. Mūziķi, kuri piedalās, parāda sevi arī ārpus Latvijas. Varbūt nav tik labs rezultāts konkursā, bet viņi sevi ir parādījuši. Kuram noteikti vajadzētu braukt, to gan nezinu.
 


Foto: Krišjānis Grantiņš