23.11.2013 14:30

FOTO: Deju kolektīvs "Vēlreiz" mājās atgriežas ar 1. vietu tautisko deju kolektīvu kategorijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Deju kolektīvs "Vēlreiz" mājās atgriežas ar 1. vietu tautisko deju kolektīvu kategorijā publicitātes

No 8. līdz 12. novembrim Sanktpēterburgā norisinājās IV Starptautiskais folkloras festivāls un konkurss "Interfolk in Rossia 2013", no kura Jūrmalas Kultūras centra vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Vēlreiz" mājās atgriezās ar lieliem panākumiem.

Deju kolektīvs saņēma 1. vietu tautisko deju kolektīvu kategorijā, kā arī žūrijas specbalvu par vislabāko tautas deju apdari. Deju kolektīvam līdzi tika dota arī rekomendācija – ielūgums uz Eiropas tautas deju čempionātu Bulgārijā 2014. gadā.

Kolektīva vadītāji ir Vita Pole un Māris Subačs. M. Subačs stāsta:"Izdzirdot mūsu kolektīva nosaukumu, žurijai paziņojot, ka esam ieguvuši Grand Prix, sajūtas bija sirreālas. Man pirmajā brīdī likās, ka viņi kaut ko sajaukuši. Mana iekšējā sajūta bija, ka lielo balvu saņems gruzīnu deju kolektīvs no Sanktpēterburgas ar patiesi labu, izcilu, uz publikas apbrīnu vērstu dejojumu, taču žūrija bija lēmusi citādi. Man ir patiess prieks, ka piedzīvojām šāda veida uzvaru – tās būs atmiņas, kuras ilgi mājos ikviena dejotāja sirdī. Es ļoti lepojos, mīlu un cienu savus dejotājus! Bez viņiem nebūtu šīs uzvaras. Viņiem liels paldies par to, ka uzticējās, noticēja man, ka būs labi, jo repertuārs nebija viegls." Kopumā kolektīvs "Vēlreiz" festivālam bija sagatavojis 10 dejas, finālā tika izdejota Jāņa Ērgļa deja "Meitu māte".

"Pats festivāls un konkurss bija ļoti profesionāli organizēts. Padomāts par katru sīkumu – no tikšanās brīža līdz pat aizbraukšanai: viesnīca, konkurss, mēģinājumi, koncerti, ekskursijas, gidi, pavadošais personāls, orgkomiteja," stāsta M. Subačs.

Festivālā piedalījās 50 ansambļi no visas pasaules. Tika pārstāvētas tādas valstis kā Krievija, Francija, Ķīna, Izraēla, Igaunija, Filipīnas, Indija, Japāna un Latvija. Festivāls notiek jau vairākus gadus, un tā galvenais mērķis ir veicināt starptautisku sadraudzību nacionālās kultūras jomā.