23.11.2013 12:22

FOTO: Jūrmalnieki 18. novembri atzīmē ar vakara svētku koncertu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Jūrmalnieki 18. novembri atzīmē ar vakara svētku koncertu publicitātes

Spītējot vēja brāzmām, 18. novembrī vairāki tūkstoši cilvēku pulcējās Jūrmalā, Kauguru kultūras nama pagalmā, lai noklausītos svētku koncertu, kas bija veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai.

Pēcpusdienā cauri visai Jūrmalai varēja doties pa Gaismas ceļu, ko Jūrmalas pašvaldība un iedzīvotāji šajā laikā veido jau vairākus gadus. Latvijā šis ir garākais sveču ceļš un šogad tajā liesmoja vairāk kā 4000 sveču. Novembra ātri satumstošajā un drēgnajā laikā šis Gaismas ceļš ne tikai izstaroja gaismu, bet radīja arī siltuma un vienotības sajūtu.

18. novembra vakarā pie Kauguru kultūras nama Raiņa ielā notika svētku koncerts, kurš, neskatoties uz to, ka pūta stiprs vējš, pulcēja gan jaunus, gan vecus. Koncertā piedalījās pazīstami un iemīļoti mākslinieki - Aija Andrejeva, Valters Frīdenbergs, Niks Jaunzems, grupa "Leģions", Jūrmalas Kultūras centra apvienotais koris un pūtēju orķestris "Jūrmala". Ar saviem priekšnesumiem māklsinieki ne tikai iepriecināja skatītājus, bet arī mudināja tos kopīgi dziedāt un pat dejot, lai vēsais vakars nevienam nenāktu par ļaunu.

Bija iespēja arī aplūkot liela formāta foto izstādi "Jūrmala Latvijai", kur efektīgās un emocionāli piepildītās fotogleznās atklājās nozīmīgi un negaidīti fakti Latvijas vēsturē, kas saistīti ar Jūrmalu.

Vakara izskaņā tumšās novembra debesis izgaismoja krāšņa svētku uguņošana, kas, kā vienmēr bija gaidīts un skaists svētku dienas nobeigums.