03.11.2013 13:30

Aivars Gudrais pilotē Carnikavā un cer iekarot visas Latvijas mūzikas apvāršņus

Autors  Sollija Lipore
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mūziķis Aivars Gudrais (vidū) neuzskata sevi par grupas "Piloti" vadītāju, skolotāju vai padomdevēju. Viņš saka: "Mēs esam draugi." No kreisās – Sarmis Ozoliņš, Edgars Kapteinis, Elizabete Leiškalne, Arnolds Jurēvics. Mūziķis Aivars Gudrais (vidū) neuzskata sevi par grupas "Piloti" vadītāju, skolotāju vai padomdevēju. Viņš saka: "Mēs esam draugi." No kreisās – Sarmis Ozoliņš, Edgars Kapteinis, Elizabete Leiškalne, Arnolds Jurēvics. Sollija Lipore

Jauna un daudzsološa mūzikas grupa izveidojusies Carnikavā, kur pirms trīs gadiem Tautas namā tika nolemts radīt ansambli, kas varētu spēlēt vietējās ballītēs, pasākumos un novada svētkos.

Taču grupas vadītāja, skolotāja un drauga Aivara Gudrā un jaunās grupas "Piloti" ambīcijas sniedzas pāri mazā novada robežām, un, iespējams, visai drīz to varēs dzirdēt arī visā Latvijā.

Latvijas mūzikas cienītājiem Aivara

 

Gudrā vārds ir labi zināms, atminoties viņa dalību tādās leģendārās grupās kā "Sīpoli", "Turaidas Roze", "Zodiaks", "Bet Bet". Arī šobrīd A. Gudrais aktīvi nodarbojas ar mūziku un gatavojas divām Jāņa Lūsēna programmām un operai par Zigfrīdu Anna Meierovicu. Bērnībā gan A. Gudrais sapņojis kļūt par labu sportistu, bet dzīve iegrozījās citādi, un no 7. klases A. Gudrais pievērsies mūzikai.

Par mūzikas grupas "Piloti" izveidošanu Carnikavā A. Gudrais stāsta: "Uz pirmo tikšanos sanāca aptuveni 30 cilvēku. Tajā brīdī varbūt daudzi bija labāk spēlējoši par šiem jauniešiem, bet uz šo brīdi jau viss ir mainījies. Atsijājās tie, kas var un grib kaut ko darīt. Man patīk, ja cilvēki strādā ar entuziasmu, citādi man nāk miegs un es sēžu mājās. Bet man vienmēr patīk pie viņiem nākt strādāt. Mums gan ir liela gadu starpība, bet, man šķiet, mēs labi satiekam."

"Piloti" piedalās konkursos, un RTU studentu konkursā "Jam" ieguva pirmo vietu. Ieplānoti arī koncerti RTU un Latviešu biedrības namā. Grupas dalībnieki paši raksta dziesmām gan vārdus, gan mūziku, par ko A. Gudrais saka: "Varbūt Mocarts tā nebūtu rakstījis, bet viņiem ir savs skatījums, un galvenais – paši raksta dziesmām vārdus, kas šodien ir liela problēma. Un tās grupas, kas raksta vārdus "ejam un iedzeram alu", kas ir vēl maigākais variants, – tādas būtu jāaizliedz ar likumu. "Pilotiem" ir savs skatījums uz dzīvi, uz mīlestību un visu pārējo. Protams, esmu gandarīts. Dziesmu ir tik daudz un tādā kvalitātē, ka nebūtu kauns tās arī ierakstīt diskā."

Dalībnieki

Arnolds Jurēvics. Pamatskolas laikā ierunājās, ka grib ģitāru, un mamma to uzdāvināja uz vārda dienu. Vidusskolā iestājās korī, pēc tam grupā. Tad lēnām sāka spēlēt, un, kad parādījās grupa Carnikavā, pieteicās tur. Ģitārspēli apguvis pašmācības ceļā un no apkārtesošiem mūziķiem, piemēram, A. Gudrā. "Pilotiem" raksta gan dzeju, gan mūziku.

Elizabete Leiškalne. Agrā bērnībā spēlēja klavieres, bet nepatika, jo skolotāja bija pārāk stingra. Tad dziedāja korī. Bungas sāka spēlēt 12 gadu vecumā, bet tas vēl nebija tik nopietni. Grib iestāties Rīgas Doma kora skolā. Tagad mūzikai pieķērusies nopietni un pašmācības ceļā mācās spēlēt klavieres un solfedžo.

Edgars Kapteinis. Spēlē klavieres no sešu gadu vecuma, pabeidzis Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolu. Vidusskolā negribējās pamest mūziku, un kopā ar Arnoldu izveidoja grupu. Dzied, spēlē sintezatoru, ģitāru, raksta mūziku grupai.

Sarmis Ozoliņš. Spēlē ģitāru tikai trīs gadus, ģitāra mājās bija, bet spēlēja reti. Tagad A. Gudrais parādīja, kā spēlēt, ko iemācīties, lai varētu spēlēt. Ikdienā nodarbojas ar velosportu, beidzis Murjāņu Sporta skolu.