21.10.2013 19:28

Ilona Bagele "Baltajā flīģelī" uzburs Argentīnas tango vilinājumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ilona Bagele "Baltajā flīģelī" uzburs Argentīnas tango vilinājumu publicitātes

26. oktobrī pulksten 18 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" skanēs Latvijas Nacionālās operas solistes šī gada jubilāres Ilonas Bageles monoizrāde "Cantando y Amando".

Mūzikas un sajūtu izrāde "Cantando y amando" ir ceļojums vēsturē un cilvēka dvēselē. Kaismīgas atklāsmes un spēcīgas enerģijas piepildītais Ilonas Bageles tēls ir dziļi atmiņā paliekošs.

Latvijas Nacionālās operas soliste, mecosoprāns Ilona Bagele ievērību guvusi ne vien kā operas soliste, bet arī kā spilgta džeza un populārās mūzikas interprete. Astora Pjacollas fascinējošā mūzika un Ilonas Bageles balss, pavadošo mūziķu azarts un virtuozitāte, kā arī foto projekcijās tvertā sajūta uzbur īstu Argentīnas tango, izdzīvotu mūzikā.

"Tās ir dziesmas par cilvēka dvēseli, iekšējo pasauli un asociācijām. Mēģinu visām dziesmām pielikt savu noskaņu, kā tajā konkrētajā mirklī to jūtu," stāsta izrādes idejas autore Ilona Bagele. Astora Pjacollas mūzika skanēs izcilā argentīniešu izcelsmes pianista un tango interpreta Fernando Marzana speciāli šai izrādei un instrumentu sastāvam veidotā aranžējumā, kuru atskaņos pieredzējuši skatuves mākslinieki. To vidū pianiste Ilze Ozoliņa, vijolniece Svetlana Okuņa, čelliste Inga Sunepa, akordeoniste Inita Āboliņa, saksofonists Oskars Petrauskis, kontrabasists Mareks Auziņš un sitaminstrumentālists Ivars Kalniņš. Izrādi režisēja Elita Bukovska. Videomāksliniece Katrīna Neiburga.

"Tango ir pilsētas nakts auglis ar bohēmas smaržu – bezmiega nakšu klejojumi pa nomalēm, ostu, bāri, kafejnīcas, mūzika un mīlestība. Viss, ko cilvēki dara, kad viņiem nenāk miegs," intervijā žurnālam "Rīgas Laiks" teicis Orasio Ferrers, kuru dzimtenē dēvē par Argentīnas Šekspīru, bet Latvijā pazīst kā Astora Pjacollas dziesmu tekstu autoru. "Es teiktu, ka tango ir kā gaisa skūpsts, kas tiešā veidā nekad nesasniedz adresātu."

Biļetes nopērkamas koncertzāles "Baltais flīģelis" kasē darba dienās plkst. 10–18 (tālrunis 67974787) un "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, kā arī www.bilesuparadize.lv. Rezervētās biļetes izpirkt ne vēlāk kā trīs dienas pirms koncerta.