08.03.2012 15:27

Mārupē - melomānu 8. marta tulpes

Autors  Elīna Kondrāte, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceturtdien, 8. martā, pulksten 19 Mārupes kultūras namā ar jauno mūzikas programmu «Dejas» Latvijas tūri atklās čellu trio «Melo-M».

Grupas dibinātājs Kārlis Auzāns stāsta, ka koncerts būs dinamiskāks un programmu caurvīs deju tematika. Koncertu trio paredzējis atklāt ar grupas «Abba» dziesmu «Dancing queen». Jaunajā koncertprogrammā trio pievienosies bundzinieks un perkusionists Miķelis Vīte, kas ierasto grupas skanējumu padarīs citādāku, nekā ierasts dzirdēt. Bundzinieka izpildījumā būs dzirdamas spāņu kahonas, kā arī citi perkusiju instrumenti.


Pirmais tūres koncerts Mārupes kultūras namā skanēs tieši Sieviešu dienā. «Mūsu koncerts ir lieliska dāvana, ko vīrietis var uzdāvināt savai mīļotajai sievietei,» teic K. Auzāns. Savas mīļotās sievietes svētkos noteikti apsveikšot arī grupas dalībnieki.

«8. marts būs tulpēm pilna diena,» smaidot pauž K. Auzāns. Koncertprogramma «Dejas» tapusi atsvaidzinātajā trio sastāvā – kopā ar grupas dibinātāju Kārli Auzānu muzicēs jaunie čellisti Jānis Pauls un Miķelis Dobičins.

«Šādā sastāvā jau esam uzstājušies koncertos Lietuvā, Zviedrijā, arī Latvijā, tomēr šī ir mūsu pirmā kopīgā tūre,» stāsta K. Auzāns. Ar jauno programmu grupa paredzējusi uzstāties daudzviet Latvijā, tostarp Inčukalnā 9. martā, 18. martā Olainē, 6. aprīlī Ropažos un 8. aprīlī Siguldas pilsētas kultūras namā.

Savukārt pēc Latvijas turnejas «Melo- M» dosies uz kaimiņvalstīm, Krieviju, Vāciju un citām Eiropas valstīm, kā arī uz tālo Meksiku.