20.09.2013 16:57

Jaunais burvju mākslinieks Allažos liks smieties pat visnopietnākajiem un neticīgākajiem

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
"Mans uzdevums ir izklaidēt ikvienu skatītāju, tādēļ mēģinu iesaistīt savā šovā pēc iespējas vairāk cilvēku. Sasaistot trikus ar jokiem un izklaidi, cenšos radīt gan izbrīnu, gan prieku par visu notiekošo," atklāj iluzionists Robijs Trankalis. "Mans uzdevums ir izklaidēt ikvienu skatītāju, tādēļ mēģinu iesaistīt savā šovā pēc iespējas vairāk cilvēku. Sasaistot trikus ar jokiem un izklaidi, cenšos radīt gan izbrīnu, gan prieku par visu notiekošo," atklāj iluzionists Robijs Trankalis. publicitātes

"Nedrīkstu atteikt parādīt triku, ja kāds man to palūdz. Mans uzdevums ir vienmēr būt gatavam un pārsteigt jebkurā brīdī," pirms triku šova Allažos stāsta Mārupes iluzionistu Daces un Enriko Pecolli burvju māceklis Robijs Trankalis.

"Būs, ko izsmieties, būs arī brīnumu sajūtas," sola Robijs un atklāj, ka kādam no skatītājiem būs iespēja iesaistīties brīnumā, kļūstot par burvju mākslinieka palīgu. "Tā būs ekskluzīva iespēja redzēt, kā tas viss notiek uz skatuves," ieintriģē iluzionists.

Mācekļa gaitas pie Pecolli Robijs sāka aptuveni pirms pieciem gadiem, taču brīnumu pasaule aizrāvusi jau bērnībā. "Toreiz skatījos uz lielajiem burvju māksliniekiem Hariju Hudīnī, Deividu Koperfīldu. Vērojot trikus televīzijā, pārņēma brīnums un neticība, arī skepse, ka tas patiešām ir iespējams." Tomēr ātri sapratis, ka, pašam iemācoties kādu triku, viņš spēj radīt līdzīgas sajūtas citos. "Ja nezini, kā tas tiek izpildīts, sajūta ir fantastiska."

Pašu pirmo triku Robijs iemācījies no kāda bērnu komiksa. "Ja nemaldos, tas bija žurnāls "Donalds Daks", kuram bija pievienota dāvanas lasītājiem – čupa čups burvju lādīte, kurā varēja ielikt burvju priekšmetu, kastīti aizvērt, noskaitīt savus burvju vārdus, un atverot lieta bija pazudusi vai pārvērtusies par kaut ko citu," atceras Robijs. "Toreiz tas ļoti patika un gribējās ar to nodarboties arī pašam, bet bija arī brīdis, kad šķita: nokļūt burvju pasaulē ir neiespējami."

Tomēr jau dažus gadus vēlāk parādījusies brīnumainā lieta – internets, un, tā kā burvju sajūtas vēl nebija zudušas, jaunais entuziasts aktīvi sāka meklēt informāciju. "Sapratu: lai attīstītos, man nepieciešamas labākas kārtis, un tad arī pirmo reizi satikos ar Daci un Enriko." Toreiz Pecolli vēruši vaļā savu "A.M.B.E.R." burvju skolu un piedāvājuši tajā mācīties arī Robijam.

Iluzionists stāsta, ka liela nozīme profesijas izvēlē bijusi Pecolli pārim, un atzīst, ka abi burvju mākslinieki aizvien nežēlo padomus un ieteikumus. Robijs neslēpj, ka burvju mākslinieka profesijas izvēle nereti izsauc izbrīnu apkārtējos. "Daudzi brīnās, ka Latvijā ir iespējams apgūt šādu profesiju, un ir pārsteigti, ka nolēmu kļūt par burvju mākslinieku," par neparasto nodarbošanos stāsta iluzionists.

Burvju mākslinieks Robijs Allažu Tautas namā uzstāsies sestdien, 21. septembrī, plkst. 14 "Ražas svētkos". Robijs sola: "Smiesies pat visnopietnākie un neticīgākie!" Ieejas maksa – divi lati.