20.09.2013 10:40

Katlakalnu pieskandinās folkloras festivāls "Rudenāji 2013"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Katlakalna Tautas nams. Katlakalna Tautas nams. arhīvs

20. septembrī Katlakalnā tiks atklāts otrais starptautiskais folkloras festivāls "Rudenāji 2013".

Pirmais festivāls "Rudenāji 2013" notika pirms diviem gadiem, informē LETA. Šoreiz festivāls tiks atklāts plkst. 19 pie Katlakalna Tautas nama, tad sekos lāpu gājiens uz Sauliešu pilskalnu, kur notiks "Rudenāju" ugunsrituāls, viesu un mājinieku dziesmas, danči, rotaļas un kopīgs mielasts.

Nākamajā dienā no plkst. 15 festivāls piedāvās Novada dienu. Šajā dienā folkloras kopas dosies koncertēt uz Baložiem, Daugmali un citviet. Šajā dienā iecerētas arī viesu meistarklases gan dziedāšanas, gan instrumentu spēles prasmēs. Plkst. 17 Ķekavas Dzirnavu estrādē notiks dižkoncerts, bet pēc tam sekos danču vakars.

Festivāla noslēguma dienā notiks Amatu un Kaimiņu diena, kad festivāla dalībnieki kopīgi iepazīs senās amatu prasmes, sadziedāsies un parādīs sevi kaimiņu novados. Šogad festivālā viesosies gan tuvējie kaimiņi no Lietuvas un Igaunijas, gan arī viesi no tālākām zemēm – Gruzijas, Norvēģijas, Ukrainas un Azerbaidžānas.

Rudens ir ražas, vasaras un gada veikuma izvērtēšanas laiks. Rudens tradīcijas līdz šim ir salīdzinoši maz apzinātas, koptas un popularizētas, taču rudens bagāto devumu un ziemas tumšā perioda iestāšanos savās tradīcijās latvieši tomēr piemin, tāpēc festivāls tik daudz uzmanības velta rudenim.