16.09.2013 14:31

Gruzijā prezentēta ikšķilietes Noras Ikstenas grāmata

Autors  www.ikskile.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gruzijā prezentēta ikšķilietes Noras Ikstenas grāmata www.ikskile.lv

Latvijas vēstniecība Gruzijā 10. un 12. septembrī rīkoja divas latviešu rakstnieces Noras Ikstenas jaunākās prozas grāmatas "Dievmātes draudzene" prezentācijas Tbilisi un Signagi pilsētās. 

Latvijas vēstniece Gruzijā Elita Gavele, uzrunājot klātesošos Latvijas vēstniecībā Tbilisi, uzsvēra jauniznākušās grāmatas nozīmīgumu Latvijas - Gruzijas kultūras un īpaši literāro saišu stiprināšanā. Grāmatas prezentācijā Signagi pilsētā piedalījās arī Gruzijas kultūras ministrs Gurams Odišaria un ministra pirmā vietniece Marine Mizandari.

Pasākuma ietvaros Gruzijas kultūras ministrs tikās ar Latvijas rakstniekiem, tulkotājiem, izdevējiem un mecenātiem, kuri bija ieradušies, lai piedalītos grāmatas atvēršanas svētkos. G.Odišaria pauda lielu ieinteresētību veicināt Gruzijas un Latvijas literatūras darbu tulkošanu, īpaši izceļot jaunāko darbu tulkojumus.

Noras Ikstenas jaunais prozas darbs "Dievmātes draudzene" šī gada augustā vienlaicīgi izdots Latvijā un Gruzijā latviešu un gruzīnu valodās. Šis inteliģenti emocionālais vēstījums esejās ir reizē personiska un atvērta Gruzijas pieredzes grāmata. Vairāku gadu laikā šajā senajā ticības, kultūras un dabas svētītajā un varu postītajā zemē sastaptie ļaudis un piedzīvotie notikumi kļuvuši par pamatu rakstnieces stāstiem. Izcilais gruzīnu dzejnieks Grigols Rabahidze reiz rakstīja "Māte un māsa, Dievmātes draudzene, tu esi mūsu balsts". Tieši tāda rakstnieces acīm izskatās Gruzija - Dievmātes draudzene.