24.08.2013 16:25

Marija Bērziņa: "80 procenti mani zina kā Ritu"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aktrise Marija Bērziņa kopā ar kolēģiem sestdienas vakarā priecēs saulkrastiešus. Aktrise Marija Bērziņa kopā ar kolēģiem sestdienas vakarā priecēs saulkrastiešus. www.kasjauns.lv

"Komēdijas ir grūtāk nospēlēt gan tehniski, gan emocionāli. Lai sasmīdinātu un skatītājs noticētu, jābūt ļoti naivam un atvērtam pret visu, kas notiek apkārt. Un tad iedarbojas likumsakarība – jo nopietnāk spēlē, jo komiskāk tas izskatās," pirms izrādes "Gribu bērnu!" Saulkrastos stāsta aktrise Marija Bērziņa.

Marija izrādē atveidos Žannu, visnotaļ darbīgu, ļoti sirsnīgu, bagātīgas enerģijas apveltītu sievieti. "Visi dzīvē pazīstam personāžus, kur nekad nenolaiž rokas, vienmēr dzīvē kaut kā izgrozīsies," savu varoni raksturo Marija. "Ir tādi telemārketinga cilvēki, kas vienmēr spēs iestāstīt, ka tev vajag nopirkt tieši to lietu. Viņos vienmēr ir liels optimisms un dzīvesprieks. Tāda ir Žanna."

Marijas skatuves varones vīru Artūru atveido aktieris Aldis Siliņš. Abi kopīgiem spēkiem cenšas savest kopā vientuļus pusmūža cilvēkus Lotāru un Agnesi jeb Ģirtu Ķesteri un Maiju Doveiku. Cenšoties palīdzēt visiem iespējamiem līdzekļiem, likumsakarīgi tas noved pie komiskiem pārpratumiem.

Iestudējumā aktieri ne vien spēlēs, bet arī dziedās. Vaicāta, vai arī aktieriem ir metodes, kas palīdz izvairīties no balss pazaudēšanas izrādes vidū, Marija atklāj, ka visa pamatā ir regulāra balss saišu trenēšana, kā arī darbs ar vokālo pedagogu. "Balss kā jebkurš instruments ir jātrenē," saka dziedošā aktrise. Lai negadītos nevēlami pārsteigumi, pirms muzikālajām izrādēm Marija nedzer kafiju un neēd šokolādi, kas varot aizķepināt balss saites.

Daudzi aktrises talanta cienītāji Mariju Bērziņu iepazinuši arī kā televīzijas seriāla "Ugunsgrēks" atveidoto vienmēr izpalīdzīgo un dzīvesgudro Ritu. Aktrise neslēpj, ka, tuvojoties jaunajai seriāla sezonai, kas sāksies 9. septembrī, apkārtējie izrāda interesi, kas tad jaunākajās sērijās sagaida Ritu. "Tas ir firmas noslēpums," nosaka aktrise. Tāpat kā Marijas seriāla kolēģi aktrisi Regīnu Devīti dzīvē daudzi iesākuši dēvēt seriāla personāža vārdā par Zentu, arī Mariju bieži uzrunā par Ritu. "80 procenti mani zina kā Ritu, nevis Mariju. Kāpēc cilvēki, tik ļoti jauc darbu ar dzīvi? Tas ir fenomenāls fakts, un pagaidām tam nerodu skaidrojumu." Ja neesi televīzijā, neesi vispār – Marija pauž, ka tā ir ļoti raksturīga 21. gadsimta iezīme.

Brīvdabas izrāde "Gribu bērnu!" Saulkrastu estrādē notiks sestdien, 24. augustā, plkst. 19. Tas ir izrāžu apvienības "Panna" pirmais brīvdabas iestudējums. Režisors Juris Rijnieks, scenogrāfs Ivars Noviks, komponists Niks Matvejevs. Izrādes autores ir Gunta Kalniņa un Inta Bernova, kuras pazīstamas arī kā televīzijas seriāla "Ugunsgrēks" scenāristes.