03.08.2013 08:33

Ilona Bagele Saulkrastos dziedās kopā ar strūklakām

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Saulkrastu skatuves satiksies operas dīva Ilona Bagele, rokmūziķis Atis Ieviņš, kā arī šarmantie dejotāji Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs. Uz Saulkrastu skatuves satiksies operas dīva Ilona Bagele, rokmūziķis Atis Ieviņš, kā arī šarmantie dejotāji Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs. publicitātes

Uz Saulkrastu estrādes skatuves sestdien kāps Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste Ilona Bagele, lai saskaņā ar Baltijā lielāko strūklaku šovu sniegtu emocionālu piedzīvojumu saulkrastiešiem un pilsētas viesiem.

Uz vienas skatuves debesīs trauksies strūklaku šaltis, sadejojot ar dziedātājiem un dejotājiem. Koncertuzveduma varoņi satiekas pilsētā, ir ļoti atšķirīgi, taču beigās vienojas kopīgā dziesmā. Saulkrastus pieskandinās mūzika no "Operas spoka", "Karmenas", Raimonda Paula "Māsas Kerijas", kā arī citas pašmājās un pasaulē populāras dziesmas.


Koncertuzvedums sāksies ar video stāstu par to, jauna dejotāja, populāra operdziedātāja un talantīgs rokmūziķis – meklē ceļu uz skatuves virsotnēm un dzīves piepildījumu, līdz šo mākslinieku ceļi nejauši krustojas.

Ilona Bagele ērti jūtas ikvienā žanrā, dziedot gan klasiku, gan tautas mūziku, roku un popu. Viņa teic – muzicēšana kopā ar dejotājiem un strūklakām nav vienmuļš uzdevums. Uz skatuves kāps arī rokmūziķis Atis Ieviņš, kurš publiku pārsteidz ne tikai ar "dzelzs rīkli", bet arī milzu enerģiju un lielisku skatuves harizmu, kā arī šarmantie dejotāji Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs.

I. Bagelei šis gads rit Lielās Mūzikas balvas zīmē – monoizrādes "Cantando y amando" atzīšana par 2012. gada labāko uzvedumu viņai bija patīkams pārsteigums, jo labu operas izrāžu konkurence bija visai sīva. Operdziedātāja teic – balva ir apliecinājums talantīgajiem mūziķiem, ar kuriem kopā viņa ir strādājusi.

Karstums I. Bageli nebaida – operas soliste nule atgriezusies no LNO Vāgnera operas "Klīstošais holandietis" viesizrādēm tālajā Omānā, kur izdziedāja Marijas lomu. "Omānas sultāns uzcēlis ļoti skaistu operu, viņš ir liels operas mīlētājs. Viņš, noskatījies daudzus "Klīstošā holandieša" uzvedumus daudzviet pasaulē, uz Omānu aicināja tieši LNO. Laukā bija vairāk nekā 40 grādu, tāpēc baiļojos, kā to varēsim izturēt. Taču balsis jutās labi, šaubas pazuda. Pēc karstās Omānas Latvijas vasarā jūtos ļoti labi," stāsta I. Bagele.

Muzikālo strūklaku koncertuzvedums būs vērojams plkst. 22 un Saulkrastos piestās Latvijas tūres ietvaros. Uzveduma režisors ir Valdis Pavlovskis.