18.07.2013 11:04

Olaines Mežaparka estrādē "plosīsies" "Nepieradinātā Folka orķestris"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Nepieradinātā folka orķestris". "Nepieradinātā folka orķestris". www.foto.delfi.lv

Nedēļas nogalē, 20. jūlijā, Olaines Mežaparka estrādē plkst. 19 ar īpašu vasaras noskaņai veltītu, bagātīgu pasaules skanējumu viesosies pasaules mūzikas projekts – "Nepieradinātā Folka orķestris".

Brīvdabas koncertā būs dzirdamas gan klasiskas melodijas, gan eksotiskas, iesaistot mūzikas plūdumā dažādu tautu instrumentus. "Nepieradinātā Folka orķestris" kā augstāko kultūras vērtību sajūt patiesumu, nevis tradīciju, necenšoties apzināti ieturēt stila robežas, bet gan tās maksimāli izplest. Orķestra repertuārā iekļaujas dažādu pasaules vietu un laiku mūzika, ietverot Īrijas, Balkānu, Izraēlas, Āfrikas, Malaizijas, Krievijas, Rumānijas, Igaunijas, Somijas u. c. tautu motīvus, kas sajaucas ar populāriem dažādu vietu un laiku autormūzikas elementiem (Viktors Cojs, Manu Chao, AC/DC, Beirut, Ludvigs van Bēthovens utt.), filmu mūzikas fragmentiem un pašu grupas mūziķu skaņdarbiem.

Dažādās tautās un laikos tiek atrasts nevis atšķirīgais, bet kopīgais – tas, kas rada vienotību, globālu visas kultūras unikalitāti. Uz brīvdabas koncertu aicināts ikviens olainietis un novada viesis.