15.07.2013 17:21

Saulkrastu Lielā balva šogad piešķirta jauktajam korim "Anima"

Autors  www.saulkrasti.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kora "Anima" meitenes Dziesmusvētkos. Kora "Anima" meitenes Dziesmusvētkos. http://korisanima.blogspot.com/

Par aktīvu dalību Saulkrastu kultūrvides kvalitatīvā izveidē un mākslinieciskās gaumes pilnveidošanā, augstiem mākslinieciskajiem sasniegumiem Latvijā un ārpus valsts robežām, kā arī par Saulkrastu vārda popularizēšanu Latvijā un Eiropā, Saulkrastu Lielā balva šogad piešķirta Saulkrastu jauktajam korim "Anima".

Balvas pasniegšana un laureātu sumināšana notika Saulkrastu svētku laikā, vakara sarīkojumā sestdien, 13.jūlijā, Saulkrastu brīvdabas estrādē. Koris saņēma naudas balvu četru minimālo algu apmērā un mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātu sudraba skulptūru. 2012./2013. gada sezonā jauktais koris "Anima" diriģentu Lauras Leontjevas un Kārļa Rūtentāla vadībā savu sniegumu rādījis ne vien novada un Latvijas, bet arī starptautiska līmeņa kora dziedāšanas notikumos. 2012.gada augustā, sadarbojoties ar Rīgas vokālo grupu "Teria", sagatavota koncertprogramma "Noslēpums. Trīs. Dažādi.", kas bija emocionāls gandarījums Saulkrastu ērģeļmūzikas dienu apmeklētājiem.

Pagājušā gada novembrī Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskajā baznīcā kopā ar Latvijas Nacionālās operas solistiem koris atskaņoja Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantāti "Dievs, Tava zeme deg!". Savukārt šī gada pavasarī starptautiskā koru konkursa Olomaucā, Čehijā "Anima" ieguva zelta medaļu. Gatavojoties XXV Vispārējiem Dziesmu un XV Deju svētkiem, apriņķu skatē koris ieguva I pakāpes diplomu. Tomēr par visaugstāko kora novērtējumu uzskatāms uzaicinājums dalībai Vispārējo Dziesmu un Deju svētku konkursā "Koru kari", kurā iegūti labi rezultāti.

Koris dibināts 2001.gadā, un patlaban tajā dzied 35 dalībnieki. Kopš dibināšanas koris ar augstiem sasniegumiem piedalās dažāda mēroga koru skatēs Latvijā un konkursos Eiropā.