04.07.2013 15:43

FOTO: Tūkstošiem balsu pieskandina Mežaparku

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Tūkstošiem balsu pieskandina Mežaparku Līga Greiškane

Spītējot svelmei, Mežaparka estrādi jau no agra rīta 4. jūlijā pieskandināja vairāki desmiti tūkstošu dziedātāju no visiem Latvijas novadiem.

Starp saules nogurdinātajiem dziedātājiem bija koristi arī no Pierīgas novadiem. Ādažus pārstāvēja jauniešu koris "Mundus" un kultūras centra jauktais koris "Jumis". Tikpat kori nesīs arī Babītes novada vārdu: jauktais koris "Atskaņa" un jauniešu koris "Maska". No Baldones uz svētkiem dodas novada domes jauktais koris "Tempus", bet no Carnikavas – Tautas nama "Ozolaine" sieviešu koris "Undīne" un kamerkoris "Vēja balss".

Garkalni pārstāvēs tikai jauktais koris "Pa Saulei", bet Inčukalnu – jauktais koris "Mežābele" un Tautas nama jauktais senioru koris "Atblāzma".
Viskuplākajā skaitā no Pierīgas novadiem Mežaparkā būs ķekavieši, kuri dzied Baložu kultūras nama jauktajā korī "Zemdega", kultūras aģentūras Ķekavas kultūras nama sieviešu korī "Daugaviete" un vīru korī "Ķekava", kā arī kultūras aģentūras jauktajā korī "Mozaīka". No Krimuldas uz svētkiem devies Krimuldas Tautas nama vīru koris "Vecie draugi" un Lēdurgas kultūras nama jauktais koris "Lettegore"; arī no Mālpils ir koris ar tādu pašu nosaukumu.

Vēl Dziesmusvētku estrādē sastopams krietns pulciņš mārupiešu, kuri dzied tādos koros kā kultūras nama jauktais koris "Mārupe", Jaunmārupes jauniešu jauktais koris "Universum", kultūras nama meiteņu koris "Resno" un senioru koris "Noktirne". Lielo Olaines novadu svētkos pārstāv tikai viens koris, proti, kultūras centra jauktais koris "Dziesma". Savukārt divi kori nesīs Ropažu vārdu – Zaķumuižas kultūras nama jauktais koris "Ozolzīle" un jauktais koris "Ropaži'".

No Salaspils uz Mežaparka estrādi ceļu mēro kultūras nama "Rīgava" jauktais koris "Elpa" un kultūras nama "Enerģētiķis" jauktais koris "Lōja", no Sējas novada uz skatuves būs jauktais koris "Sēja", bet no Saulkrastiem – jauktie kori "Anima" un "Bangotne". Krietns pulciņš dziedātāju Mežaparka estrādi piepilda no Siguldas. Šo Pierīgas novadu svētkos pārstāv jauktie kori "Sigulda" un "Spārni", Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešu koris "Atvars", jauktais koris "Gāle" un sieviešu koris "Teiksma". No Stopiņiem Mežaparkā dzied jauktais koris "Ulbroka" un sieviešu koris "Madara".