02.07.2013 14:29

Siguldas deju kolektīvs "Vizbulīte" – labāko Latvijas deju kolektīvu pulkā

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
 Siguldas deju kolektīvs "Vizbulīte" – labāko Latvijas deju kolektīvu pulkā www.sigulda.lv

Pirmdien, 1.jūlijā, starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala" notika XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku deju kolektīvu konkursa fināls, kurā noskaidrojās labākie A grupas (jauniešu) deju kolektīvi un labākie D grupas (vidējās paaudzes) deju kolektīvi.

Par godalgām 14 A grupas deju kolektīvu starpā cīnījās arī Siguldas novada jauniešu deju kolektīvs "Vizbulīte", kura vadītāja ir Indra Ozoliņa.
Finālu vērtēja starptautiskā žūrija – teātra horeogrāfs Alberts Kivlenieks, Tartu universitātes, Vīlandes Kultūras akadēmijas lektors, baletmeistars Pauls Bobkovs (Lietuva), Klaipēdas Universitātes Horeogrāfijas departamenta asoc.prof., horeogrāfs Vidmants Mačuļskis, baletmeistare, Krievijas Nopelniem bagātā kultūras darbiniece Olga Gorbunova (Krievija), Rovenskas Valsts humanitārās universitātes Horeogrāfijas katedras vecākā pasniedzēja Ilona Legska (Ukraina).

"Vizbulītes" dejotāji ieguva 3.vietu un astoto labāko rezultātu valstī. "Esam pieraduši Latviju saukt par valsti, kura dzied. Šie Dziesmu un deju svētki ir pierādījuši, ka droši varam sevi saukt arī par valsti, kura dejo. Tikai deju lielvalsts varētu sapulcināt uz svētkiem 600 deju kolektīvu ar 15 000 dalībnieku, kuri vienojas kopējā dejā. Salīdzinot ar iepriekšējiem svētkiem, šajos svētkos piedalās par 100 deju kolektīviem vairāk! Turklāt kolektīvi uzrāda augstu māksliniecisko sniegumu. Gan līdzšinējās deju skates, gan konkurss apliecina – mūsu dejotāji var droši nest Latvijas kā deju lielvalsts vārdu pasaulē. Lai deja turpina vienot un saliedēt paaudzes, mūsu tautas pagātni un nākotni! Novēlu visiem raitu dejas soli un skaistus, priekpilnus svētkus!" stāsta Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

"Nebūšu oriģināla – neko tamlīdzīgu nekad neesmu redzējusi. Ko tur slēpt – ar baltu skaudību apbrīnoju Jūs! Pie jums deju mīl visi, bērni un pieaugušie cilvēki! Jūsu tautas māksla, arī deja, ir tik augstā līmenī! Latvijas deju kolektīvus vienmēr aicinu arī pie mums, uz festivāliem Sanktpēterburgā. Un, ziniet, tad, kad latviešu dejotāji iet pa Ņevas prospektu, uz viņiem atskatās un sajūsmā aplaudē! Malači!" atzīmē horeogrāfe, "Unesco" sudraba nozīmes par nopelniem horeogrāfijā Olga Gorbunova