19.06.2013 15:29

Carnikavieši Novadpētniecības muzejā ielīgo Jāņus

Autors  www.carnikava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavieši šonedēļ ielīgoja Jāņus nesen atklātajā Novadpētniecības muzejā. Carnikavieši šonedēļ ielīgoja Jāņus nesen atklātajā Novadpētniecības muzejā. www.carnikava.lv

Lai kārtīgi sagatavotos Jāņu dienas svinēšanai, šajā nedēļā Carnikavas Novadpētniecības centrā notika svētku ielīgošana, ko ar latviešu tautas dziesmu atklāja folkloras kopas "Cēlāji".

Uz ielīgošanu bija ieradušies ļoti daudz Jāņu bērnu, kurus sagaidīja pati Jāņu māte. Katrs amatiermākslas kolektīvs pasākuma apmeklētājus priecēja ar īpaši Jāņu dienai sagatavotām dziesmām un dejām. Savukārt Jāņu māte apmeklētājus iepazīstināja ar tradīcijām un ticējumiem, kas jāievēro, Jāņu dienu sagaidot, kā arī iesaistīja rotaļās.

Protams, neiztika arī bez Jāņu siera. Ielīgošanas laikā ikvienam bija iespēja vērot siera siešanu, kā arī nobaudīt šo gardumu. To, kā carnikavieši ielīgoja Jāņu svētkus, iemūžināja arī TV3 filmēšanas komanda, un nofilmētie kadri tiks izmantoti jaunajā pašmāju seriālā "Viņas melo labāk". Šo seriālu TV3 sāks rādīt no 1. jūlija, un fragmentu ar carnikaviešu dalību būs iespējams redzēt 7. serijā.

Pasākumā piedalījās deju kolektīvi "Dalderītis", "Abi Divi", "Arnika" un "Tacis"; sieviešu deju kolektīvs "Gaujmalietes"; sieviešu koris "Undīne", teātris "Nagla", folkloras kopa "Cēlāji".

Bildes no ielīgošanas pasākuma skatīt šeit