10.06.2013 16:41

Šefīldas universitātes pūtēju orķestris priecēs siguldiešus

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šefildas universitātes pūtēju orķestris. Šefildas universitātes pūtēju orķestris. www.facebook.com

Ar atraktīvām koncertprogrammām 13.jūnijā plkst.17 Siguldā, kafejnīcā "Zaļumnieku piestātne" viesosies Šefīldas Universitātes pūtēju orķestris no Anglijas un tā mākslinieciskais vadītājs diriģents Tonijs Hotons (Tony Houghton).

2013.gada Eiropas tūres ietvaros orķestris ar prieku sniegs četrus koncertus Rīgā, Jūrmalā un Siguldā. Programmā: B.Britens, F.Spārks, Dž.Airlands, F.Bridžs, G.Holsts, Dž.Gēršvins, V.Viljams, E.Tomlinsons, Dž.Hollands, mūzika no filmām "Džungļu grāmata", "Krustēvs", operas "Porgijs un Besa" u.c.

Šefīldas universitātes pūtēju orķestris (SUWO) ir dinamisks, jaunu mūziķu – Šefīldas universitātes studentu –apvienība, kas dibināta 2000.gadā vienā no Apvienotās Karalistes vadošajām augstskolām. Izpildot gan akadēmisko un mūsdienu mūziku, gan vieglas, izklaidējošas programmas, orķestris regulāri sniedz labdarības un brīvdabas koncertus, uzstājas savā universitātē, Londonā, citur Lielbritānijā un arī katru vasaru dodas Eiropas tūrē (koncertējuši Beļģijā, Francijā, Vācijā, Spānijā, Maltā un Nīderlandē). SUWO pirmatskaņojis vairākus jaundarbus un mudina mūsdienu komponistu rakstīt mūziku pūtēju orķestriem.