20.05.2013 12:03

Atkārtot, atkārtot!

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Fakts, ka politiskās skatuves notikumi izklaides ziņā bieži pārspēj mākslas žanru, jau sen zināms, bet izrādās, ka šāds politiskais teātris mums tīri labi patīk.

Gatavojoties gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā skatāms priekšvēlēšanu diskusiju cikls "Izvēlies nākotni", kur dažādu politisko spēku pārstāvji visas Latvijas priekšā cenšas pārliecināt par savu un piederīgās partijas piemērotību deputātu krēsliem. Raidījuma mērķis ir iepazīstināt vēlētājus ar topošajiem deputātu un mēru amatu kandidātiem, lai 1. jūnijā būtu vieglāk izdarīt izvēli.

Raidījuma studijas iekārtojums ne ar ko pārāk neatpaliek no teātra – vidū sastājušies potenciālie deputāti, savukārt apkārt sasēduši ļaudis, kas labprāt no malas pasmejas vai aplaudē, kad no politiķu mutes izskanējis kaut kas īpaši absurds vai tieši pretēji – kas tāds, ko visi sen jau gaidījuši. Sajūsmu izpelnās arī asprātīgas un attapīgas politiķu sasvstarpējo vārdu cīņas.

Raksturojot pirmsvēlēšanu atmosfēru un situāciju mediju vidē, intervijā portālam "Apriņķis.lv" Edvīns Inkēns sacīja, ka "skatītājam būtu daudz svarīgāk dzirdēt, ko tie cilvēki saka, ko viņi darīs pēc vēlēšanām, nevis to, kā sešas partijas cita citu apkaro kadrā. No tāda cīņas viedokļa, protams, ir interesantāk skatīties, ka viņi visi savā starpā karo, bet būsim godīgi – labākie ekonomikā nebūt nav labākie televīzijas cīņās. Viņi parasti ir klusi, gudri un matemātiski domājoši cilvēki, kuri nevar pārbļaut citus. Līdz ar to būtisko mēs tā arī nekad neuzzinām". Pēc televīzijas raidījumā redzētā šim viedoklim nevar nepiekrist.