08.03.2013 11:11

Profesija – sieviete

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mūsdienās sievišķība nereti slēpjas aiz pieaudzētiem nagiem, skropstām, matiem un viltus apaļumiem. Cita pat pamanās savas zilganpelēkās acis "nomainīt" uz debeszilām. Lai sievišķīgo atrastu, tad krietni jānopūlas.

Sievišķība nav tikai augstpapēžu kurpes un vienmēr perfekts manikīrs, bet gan spēcīga personība, kas apbur reizē ar sievišķīgu šarmu. Sievietes nav tikai sekretāres, pārdevējas vai mājkalpotājas. Carnikavas pašvaldības policijas priekšniece Elīna Klindžāne ir jauna, simpātiska sieviete, kura savu karjeras ceļu mērķtiecīgi izvēlējusies tradicionāli vīrišķīgā profesijā. Tomēr viņa atzīst – mūsdienās jau neviens vairs nebrīnās par to, ka policista uniformā tērpusies ir sieviete.

22 gadus vecā Elīna atzīst, ka sievietei policistei cilvēki uzticas vairāk, atļaujas būt vājāki un līdz ar to problēmas izdodas atrisināt sarunu ceļā. Līdz šim nav bijusi nepieciešamība ņemt rokās ieroci, bet, ja vajadzētu, – varētu, droša ir Elīna.

Pāris novadu attālumā, Daugmalē, matemātikas skolotājas krēslā sēž Žanete Ceļmalniece. Viņa nenoliedz vīriešu pārākumu prāta mežģos un ar matemātiku saistītos uzdevumos, tomēr uzskata, ka ar šo uzdevumu gana labi tiek galā arī sievietes. Kā jebkurā citā jomā – talants ir tikai daļa no panākumiem. Tikpat liela nozīme ir arī neatlaidīgam darbam, kas pa spēkam jebkurai domājošai un apņēmīgai sievietei.

Žanete uzskata, ka sievietes ir tā vērtas, lai vīrieši viņas lutinātu ik dienas, ne tikai vienu reizi gadā – 8. martā. No otras puses – ja sievietes lutinātu ik dienas, tad 8. martu nemaz nevajadzētu. Tad arī ielās nebūtu steidzīgo vīriešu ar tulpju pušķiem rokās un pus pasaulei nebūtu svētku. Tad labāk, lai ir vienreiz un kārtīgi nekā bieži un galu galā – nekādi.