28.01.2013 09:19

Dusmas un neglītums

Autors  Nikomēds, www.diena.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dusmas un neglītums arhīvs

Grāmatu apskats. "Feminism: The Ugly Truth". By: Mike Buchanan. LPS publishing. ISBN 9780956641694. 400 lpp.

Grāmatas priekšvārds
Šī grāmata atklāj daudzus radikālā feminisma melīgos mītus un parāda to postu, ko tas Rietumu pasaulē ir nodarījis gan cilvēku savstarpējām attiecībām, gan ģimenēm.

Tāpat kā daudzas sievietes manā vecumā, es jau ļoti agri iesaistījos jaunizveidotajās sieviešu kustībās. Es ievēroju, ka radikālās feministes atšķiras no citām feministēm, un, ka viņas nepārstāv sievietes vispār. Viņas ienīst vīriešus un par katru cenu uzspiež savu gribu, neatkarīgi no tā, ko vīrieši un sievietes vēlas darīt savā personiskajā dzīvē un darba lietās.

Es, būdama vīlusies, drīz nācu pie atziņas, ka, sieviešu kustība nekad nav nozīmējusi lielākā sieviešu vairākuma kustību. Tas bija karojošo marksistisko sieviešu mēģinājums sagrābt varu. Viņas vienkārši pārcēla marksistiskās doktrīnas pamatformulu – kapitālisms ir ienaidnieks, nomainot vārdu "kapitālisms" ar "patriarhāts". Citiem vārdiem – visi vīrieši ir ienaidnieki. Tam sekoja formula "visas sievietes ir cietušas no vīriešu vardarbības". Uz šī pamata konstruētā koncepta "vardarbība ģimenē" iemiesojums likumdošanā ir pamatīgi piepildījis viņu lielos naudas koferus.

Mike Buchanan ir ļoti drosmīgs vīrs. Es pazīstu daudzus, kas ir mēģinājuši pievērst sabiedrības uzmanību radikālo feministu kustību nodarītajam postam. Daudzi ir zaudējuši darbu un nevienam no viņiem nav bijusi iespēja atrast izdevējus savām grāmatām. Cilvēki ir izmesti no savām mājām, nepatiesi apsūdzēti par vardarbību ģimenē un daži pat par savu bērnu seksuālo izmantošanu.

Radikālas feministes Rietumu sabiedrībā sistemātiski uzbrūk cilvēku likumīgajām interesēm, to rāda un skaidro šī grāmata.
Ir sākusies cīņa pret šīm nelietībām, lai gan vēl ir ejams tāls ceļš, lai tās apturētu. Feministes var sagaidīt jaunu pretsparu ne tikai no vīriešiem vien. Ar katru gadu aizvien vairāk sieviešu apzinās postu, ko nodara vīriešu un ģimenes nīdējas feministes gan visai sabiedrībai, gan pašām sievietēm. Aizvien vairāk sieviešu rod drosmi atklāti kritizēt feministes. Tas nepārsteidz, ņemot vērā to, ka lielākā daļa sieviešu nepieņem feministu politisko ideoloģiju.

Bet cik daudz posta vēl nodarīs radikālās feministes, līdz kamēr plašā sabiedrībā viņas tiks atpazītas kā ļaundares?

Erin Pizzey, vardarbībā cietušo sieviešu patversmju iedibinātāja Lielbritānijā, pazīstama rakstniece. Erinpizzey.com

No grāmatas ievada
Feminisms ir toksiska, agresīva un augstprātīga filozofija. Taču tuvojas tā diena, kad sievietes pavēstīs, ka feminisms nedrīkst runāt viņu vārdā. Un tas jau sāk notikt.

Daži vārdi par terminoloģiju. Grāmatā "Kurš nozaga feminismu? Kā sievietes nodeva sievietes" (1994) Christina Hoff Sommers parādīja atšķirību starp "taisnīguma" (equity) feministēm, kas cīnījās par iespēju vienlīdzību, un džendera (gender) feministēm, kas pieprasīja īpašu attieksmi pret sievietēm, lai iegūtu priekšrocības pār vīriešiem.

"Taisnīguma" feminisma mērķi ir sasniegti. Mūsdienās ir ļoti maz tādu cilvēku, kas neatbalstītu iespēju vienlīdzību. Sen vairs nav runa par iespēju vienlīdzību, bet gan par nepārtrauktu un aizvien pieaugošu priekšrocību pieprasīšanu.

Kā tas ir nācies, ka nelielam skaitam feministu mūsdienu demokrātijas apstākļos ir izdevies tik lielā mērā ietekmēt likumdošanu un valsts politiku? Šī grāmata cenšas dot tam atbildi.

Lai novērstu šaubas – šīs grāmatas uzmanības centrā ir džendera feminisms, biežāk saukts par karojošo feminismu vai radikālo feminismu. Tieši tādā nozīmē grāmatā tiek lietots šis vārds. Tieši šīs feministes veido skaita ziņā samērā nelielo, bet ļoti ietekmīgo spēku tik daudzās jomās.

Feminisma pamatā ir pieci elementi: misandrija (naids pret vīriešiem), fantāzijas, meli, ilūzijas un mīti. Es uzskatu, ka sievietes prātam vairāk piemītoša ir dabiskā tendence mīlēt, nevis ienīst, bet, ja sievietes prāts ticis pārliecināts pieņemt naidu kā pamatvērtību – un tāda ir feminisma prasība – tad rezultāti ir pavisam bēdīgi.

Mūsdienu Rietumu pasaulē feminismam pagaidām vēl ir samērā neliela nopietna opozīcija, neskatoties uz to, ka tas sistemātiski un pieaugošā intensitātē uzbrūk vīriešiem, sievietēm, laulībai, ģimenēm, valdībai, tiesību sistēmai, plašsaziņas līdzekļiem, akadēmiskajām aprindām un daudz kam citam. Tas nīdē vīriešus, liedzot tiem nodarbinātību, tas nīdē sievietes, piespiežot tās iet pret to dabiskajiem instinktiem un paļauties tikai uz darba tirgu. Tas ir galvenais iemesls gan vīriešu, gan sieviešu garīgās veselības problēmām un postam. Tas ir neapšaubāmi visbīstamākais "isms", kas sekojis pēc nacisma un komunisma sakāves.

Tiem, kas jautās, kāpēc esmu izvēlējies sievietes-vampīra attēlu grāmatas vākam, es paskaidroju, ka attēls atspoguļo divas feminisma pazīmes - dusmas un neglītumu. Feministu dusmas balstās naidā pret vīriešiem un grāmatā ir daudz kas pateikts par šo tematu. Un, manuprāt, tāda ideoloģija, kas pamatojas uz naidu pret pusi pasaules iedzīvotājiem, ir īpaši neglīta un pretīga.

Protams, vārdu "neglīts" lieto arī citā nozīmē - attiecībā uz fizisko izskatu. Nebūtu godīgi noliegt faktu, ka feministes parasti ir mazāk pievilcīgas nekā normālas sievietes - un šajā grāmatā ir aplūkota saikne starp sievietes pievilcību un feminismu.

Apsūdzībā, ka mana grāmata padara feministes smieklīgas, es priecīgi atzīstos par vainīgu, bet arī norādu, ka tā ļaužu grupa, kas visveiksmīgāk liek feministēm izskatīties smieklīgi, ir pašas feministes.

Komentārs attiecībā uz feminisma invāziju Latvijā.
Austrumeiropā, kas pārdzīvojusi totalitārisma šausmas, šis "isms" tik viegli vis neies cauri. Feminisms - paldies Dievam, tas skan gandrīz vai kā lamuvārds. Taču centieni ir, un censoņi tiek trekni finansēti.

Viena no feminisma introdukcijas pirmrindniecēm - Daina Kazāka publicējusi viedokli ar nosaukumu "Cilvēktiesības un NVO sektors ārpolitikā". http://goo.gl/1FTbf

Muļķa laišanā šī kundze te pārspējusi katru iztēli.
1) Ja ierobežotu nedzimušo bērnu slepkavošanu, tad "Tiktu apdraudētas sieviešu tiesības uz dzīvību, tiesības uz cieņu, tiesības uz veselību un veselības aprūpi, tiesības uz brīvību un drošību, tiesības uz vienlīdzību, kā arī sieviešu, pāru un ģimeņu tiesības uz privāto dzīvi un tās neaizskaramību".
Tātad, ja tu nenoslepkavosi bērniņu, tev nebūs tiesības uz dzīvību, tiesības uz cieņu, tiesības uz veselību un veselības aprūpi, tiesības uz brīvību un drošību, tiesības uz vienlīdzību. Un noslepkavot bērniņu, protams, nozīmē sieviešu, pāru un ģimeņu tiesību uz privāto dzīvi un tās neaizskaramību realizēšanu dzīvē. Zombēšana ar mietu pa galvu.

2) "...dzīvība sākas ar vīrieša spermatozoīdu". Frāze, ko lieto mazizglītotu ļaužu, točku klientu kompānijās. Vai no pamatskolnieku anekdošu arsenāla. Vai palīgskolu kontingenta, kas atpalicības dēļ nevar izprast, ka dzīvība sākas ar ieņemšanas brīdi.

Turpat blakus šī kundze raksta: "Ja vīrieši spētu palikt stāvoklī, aborti būtu sakraments", uz ko pelnīti saņem izsmejošu komentāru: "Palikt vīrietim stāvoklī, tā nav liela problēma, vajag tikai labi izmācīties dāņu bērnu grāmatiņas, ko propogandēja labklājības ministre".

3) "...cilvēktirdzniecības un vardarbības ģimenē mazināšana un novēršana". Varbūt šeit domāti tādi gadījumi, ka kāds kādu savas ģimenes locekli pārdod verdzībā, Latvijā gan par tādiem nav dzirdēts, arī plašajā pasaulē tādu nebūs daudz.

Te nu acīmredzami izlien ārā feminisma pretīgā āža kāja. Nolūkā padarīt maksimāli šausminošu jēdzienu "vardarbība ģimenē", tam pievienota "cilvēktirdzniecība". Lai tad piedāvātu tās risinājumu ar feminisma industrijas gaļas mašīnas palīdzību.

Tad jau labāk būtu rakstījusi "zemestrīču un vardarbības ģimenē mazināšana". Vai piesaistījusi kādas vēl drausmīgākas lietas. Piemēram Pasaules Galu.

Nu nav ne loģiskas domāšanas, ne saprāta spējas mūsmāju feministēm. Un labi vien ir, ka nav. Un pat ļoti labi.