11.01.2013 15:54

Āķis bez ēsmas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pašvaldības sākušas skrējienu pretī finiša taisnei – līdz pašvaldību vēlēšanām 1. jūnijā palicis mazāk nekā pusgads. Ņemot vērā šo neizbēgamo faktu, nedaudz pārsteidza mēru pieticīgie solījumi attiecībā uz jaunajā gadā paveicamo, ko atklāja "Rīgas Apriņķa Avīzes" veiktā Pierīgas mēru aptauja.

Dažiem pieci mēneši šķiet pietiekami garš periods, kurā uzspējami jauni projekti un arvien tiek ģenerētas idejas novada attīstībai. Citi veicamos darbus vēl pat nav gatavi nosaukt, bet vēl kāds baidās un neredz jēgu grandioziem projektiem, kurus var izjaukt jaunais deputātu sastāvs pēc vēlēšanām.

Tomēr izrādās – Pierīgā nav neviena, kurš solītu zelta kalnus vai vismaz sudraba. Nevienas pārgalvīgi utopiskas idejas, kas varētu kalpot par vēlētāju ēsmu jūnija pirmajā dienā. Viss kā no grāmatas – ūdenssaimniecības un Eiropas fondu projektu realizācija, ēku renovācija un siltināšana, dažviet joprojām aktuāls jautājums par bērnudārza rindas likvidēšanu.

Viena no interesantākajām un vērtīgākajām aizvadītajā gadā īstenotajām idejām nenoliedzami ir Krimuldas novada domes iniciatīva pašvaldības automašīnas aprīkot ar GPS uztvērējiem, kas ļauj noteikt un fiksēt darbinieku gaitas. Mērs Mārtiņš Ozoliņš saka, ka Krimulda kļuvusi par vienīgo pašvaldību Latvijā, kur gan paša mēra, gan izpilddirektora auto aprīkots ar kontrolēšanas ierīci. Šāds jaunievedums domes darbā septiņu mēnešu laikā esot devis 10 000 latu lielu ietaupījumu. Labs piemērs, kā negausties par to, ka naudas vienmēr par maz, bet meklēt veidus, kā ietaupīt.

Saulkrastieši 2013. gadā ieplānojuši savu pludmali padarīt par starptautiski atpazīstamu un iecienītu tūristu vidū. Tajā plānots ierīkot āra dušas, ko atpūtnieki varētu izmantot pēc peldes jūrā, vecāki, bērnu netraucēti, varētu spēlēt pludmales volejbolu, kamēr atvases turpat rotaļātos bērnu laukumā. Pašvaldība sola neaizmirst arī par vietējiem, kuri ikdienā pelnījuši kvalitatīvu izglītību un kultūras programmu visa gada garumā.

Cik katrs novads gatavs solīt un cik – darīt, plašāk lasiet RAA piektdienas, 11. janvāra, numurā.