10.08.2018 17:43

Pirms un pēc zaļumballes. Kas paredzēts brīvdienās Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirms un pēc zaļumballes. Kas paredzēts brīvdienās Pierīgā publicitātes

Nedēļas centrālais notikums – Latvijas simtgades zaļumballe, kas norisināsies arī visos Pierīgas novados – ne tuvu nav vienīgais. Taču citi pasākumi ne tikai netraucēs ballēšanos, bet daudzviet gluži harmoniski papildinās svētku programmu.

Saulkrastu svētki "Ballējam uz visiem simts!"
No 10. līdz 12. augustam aicina Saulkrastu svētki-2018. Piektdien plkst. 19.00 Saules laukumā svētku atklāšana un karoga pacelšana. 21.00 Baltajā kāpā "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem" klasika saulrietā. 22.30 mobilā spilvenu ballīte ar kori "Anima" un Saulkrastu pūtēju ansambli. 23.00 Saulkrastu estrādē "Jaunie ballējas" – jaunās grupas "Color Maze", "Polizei" un "The Grooving Miles", DJ līdz rīta gaismai 4.00.
Sestdien plkst. 6.00 makšķerētāju sacensības, kam sekos Latvijā ražotu preču un gardumu tirdziņš, futbola un pludmales volejbola turnīri, SUP sacensības, "Putu ballīte mazajiem", pūtēju orķestru flešmobi, novada mākslinieciskie kolektīvu koncerts, svētku gājiens, zaļumballe un salūts. Savukārt svētdien no plkst. 12.00 Saules laukumā svētku noslēgums un vēlās brokastis ar pašu klausītāju izvēlētu un līdzi atnestu mūziku.

Latvijas dziedošo aktieru salidojums Ikšķilē
10. augustā plkst. 19.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē otro gadu pēc kārtas – Latvijas dziedošo aktieru salidojums. Krāšņajā koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Zigurds Neimanis, Voldemārs Šoriņš, Dailes teātra aktieri Gints Andžāns, Aldis Siliņš, Lauris Subatnieks un Gundars Silakaktiņš, Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska un Daugavpils teātra aktieri Māris Korsietis, Kristīne Veinšteina, Egīls Viļumovs un Lidija Breska. Pasākuma dalībniekiem pievienosies arī aktieri Rūdolfs Plēpis un Guntis Skrastiņš.

Filmas "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS" brīvdabas seanss Ziedoņa muzejā
10. augustā plkst. 20.30 Ziedoņa muzejā Murjāņos brīvdabas kino vakaru sēriju turpinājumā būs iespēja skatīt režisores Ināras Kolmanes filmu "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS". Ironiski, traģikas un humora pilni stāsti par Homo Sovieticus jeb Padomju cilvēku, kura dzīvē nebija vietas seksam, tikai mīlestībai pret plašo Padomju Savienību. Kas notiek starp cilvēkiem totalitārā režīmā, kad attieksme pret seksu mainās no pilnīgas visatļautības līdz absolūtam noliegumam.

Nakts koncerts "Četri gadalaiki" Saulkrastos
10. augustā plkst. 21.00 Saulkrastu Baltajā kāpā nakts koncerts "Četri gadalaiki". Skanēs Antonio Vivaldi "Četri gadalaiki" vijolei un stīgām, Ralfa Vona Viljamsa "Cīrulis padebešos" pārlikumā vijolei un stīgu kvintetam un Astora Pjacollas "Četri gadalaiki Buenosairesā", pārlikumā vijolei un stīgu orķestrim. Koncertā muzicēs J. Čepoveckis, K. Paturskis, Z. Kalniņa, A. Stalidzāne, S. Sergejeva, J. Makarina, D. Sliecāns, R. Apsītis, T. Timofejevs.

Daiļo dāliju diena un līnijdeju festivāls "Dāliju liesmās" Salaspilī
11. augustā no plkst. 9.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī paredzēts Daiļo dāliju dienas stādu un amatniecības gadatirgus. Plkst. 10.00 Ziedošo turzu darbnīca ar Laumu Palmbahu no "Rasas krāsām", 11.00 bezmaksas ekskursija – lekcija par dālijām ar Ilmu Neretu (tikšanās vieta pie Tūrisma informācijas centra). Savukārt plkst. 12.00 NBD teritorijā sāksies līnijdeju festivāls "Dāliju liesmās".

Starptautiskas lidmodeļu sacensības Ādažu lidlaukā
Līdz 12. augustam no plkst. 9.00 visas dienas garumā Ādažu lidlaukā notiks starptautiskas lidmodeļu sacensības, kurās startēs dalībnieki no 15 valstīm. Dalībnieki piedalīsies ar lidmodeļiem F-2-D. Konkrētais lidmodelis lido ar ātrumu līdz pat 150 km/h un sver 500 gramus. Šajās sacensībās lidmašīnas sacenšas tieši "Gaisa kaujās", kas nozīmē, ka uzvar modelis, kas lidojot pārspēj savu konkurentu un pirmais ar propelleri pārplēš 3 metru garu lentu.

Regbija turnīri Upesciemā
11. augustā no plkst. 10.00 Upesciema stadionā Garkalnes novadā paredzēti divi regbija turnīri. Vīru komandas sacentīsies Garkalnes regbija-10 kausa izcīņā, bet dāmas aizvadīs Latvijas čempionāta otrās kārtas turnīru regbijā-7, kurā plāno piedalīties septiņas vienības.

Akcijas "Velo-foto orientēšanās Daugavas lejtecē" Stopiņu posms
11. augustā plkst. 11.00 pie Ulbrokas sporta kompleksa startēs akcijas "Velo-foto orientēšanās Daugavas lejtecē" Stopiņu posms. Pasākuma mērķis ir sniegt iespēju jebkura vecuma cilvēkam aizraujošā veidā apskatīt interesantus un skaistus dabas, aktīvās atpūtas un kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma apskates objektus. Lai iesaistītos sacensībās, nav nepieciešama īpaša sagatavotība, jo dalību var pieteikt Sporta vai Izklaides grupā.

Krimuldas novada sporta svētki Raganā
11. augustā no plkst. 11.00 Krimuldas vidusskolas stadionā notiks novada sporta svētki (reģistrācija no 10.30). Paredzēti strītbola, krosmintona, florbola un futbola turnīri, stafetes, riteņbraukšana bērniem u.c. aktivitātes. Plkst. 13.00 Minikausa sacensības elektro triālā, 16.00 pludmales volejbola turnīrs "Pacelsim savu pilsētu".

Fitnesa un veselības diena Olainē
11. augustā plkst. 11.00 Olaines 2. vidusskolas stadionā visi veselīga dzīvesveida piekritēji laipni aicināti uz vasaras veselības un fitnesa dienu, kur būs iespēja izmēģināt dažādas fitnesa un veselības nodarbības, kā arī veikt veselības pārbaudes un piedalīties veselīga uztura meistarklasē. Programmā: zumba, joga, pound fitness, Les Mills Body Combat, CrossFit, kā arī iespēja izmēģināt boksa un brīvās cīņas nodarbības. Varēsiet iepazīt, kas ir sejas joga un piedalīties uztura meistarklasē "Kā piknikot veselīgi". Tāpat būs iespēja veikt dažādas veselības pārbaudes kopā ar MFD veselības centru.

Ekskursija pa Olaines novada Medemciemu
11. augustā Olaines Vēstures un mākslas muzejs organizē ekskursiju pa Medemciemu. Ekskursijas maršruts sāksies pie IK "Tituls" veikala plkst. 11.00 un vedīs caur Pirmā pasaules kara krievu armijas nometnes vietu, kurā būs iespēja dzirdēt stāstu par karavīru sadzīvi. Kā viens no ekskursijas pieturas punktiem būs arī vieta, kurā vairāk nekā pirms 200 gadiem atradās senā Kukuļmuižnieku mežsarga māja.

Babītes novada vasaras sporta spēles Piņķos
11. augustā no plkst. 11.00 pie Piņķu ūdenskrātuves norisināsies gada lielākais sporta notikums Babītes novadā – Babītes novada vasaras sporta spēles. Šogad vasaras sporta spēlēs plānotas četrpadsmit dažādas sportiskas aktivitātes. Būs iespēja pārbaudīt spēkus gan komandu spēlēs, gan individuālās disciplīnās. Sacensībās aicināti piedalīties Babītes novada iedzīvotāji un novada viesi. Komandu sporta spēlēm – volejbolam, futbolam un strītbolam – pieteikšanās no plkst. 10.00 līdz 10.40, pārējos sporta veidos – sacensību norises vietās no plkst. 11.00.

Sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta" Saulkrastos un Raganā
11. augustā no plkst. 11.00 līdz 14.00 Jūras parkā Saulkrastos un no 17.00 līdz 20.00 Krimuldas novada Raganā, Skolas ielā 10, norisināsies divi sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posmi svaru stieņa spiešanā guļus. Sacensībās var piedalīties ikviens interesents – gan cilvēki, kas iepriekš plānojuši piedalīties, gan nejauši garāmgājēji. Dalībnieku uzdevums ir spiest svaru stieni uz reižu skaitu, tādējādi veidojot kopējo pilsētas rezultātu. Pilsētu vērtējumā skaitīs kopējo pārcilāto rezultātu kilogramos, piemēram, ja 50 kilogramu stieni paceļ 10 reizes, pilsētas vērtējumam tiek pieskaitīti 500 kilogrami.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā Turaidā
No 4. līdz 11. augustam pirmo reizi Latvijā notiek 35. pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Tas noslēgsies 11. augustā, kad no plkst. 12.00 līdz 18.00 Turaidā notiks starts garajā distancē. Dāmām distances garums būs 9,7 kilometri, bet kungiem – 15,5 kilometri. Apbalvošanas un čempionāta noslēguma ceremonija plkst. 18.10 Turaidas muzejrezervāta Dziesmu dārzā. Pasaules čempionātā sacenšas 345 sportisti no 49 valstīm.

"Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem". Koncerti kustībā
11. augustā cikla "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem" dalībnieki dosies braucienā pa Saulkrastu novadu un ciemosies arī Limbažu novadā. Paši mūziķi šos koncertus dēvē par kustības mūziku. Plkst. 10.30 kamermūziķus būs iespēja dzirdēt Skultes tirgū, 12.00 Saulkrastu svētku tirgū (Ainažu iela 28a), 14.30 Saulkrastu stacijas laukumā un 16.00 pie veikala "Top" (Rīgas 51).

Kultūras un sporta festivāls Ikšķiles Zilajos kalnos
11. augustā no plkst. 13.00 pie Dubkalnu ūdenskrātuves Zilajos kalnos Ikšķilē pirmo reizi tiek organizēts kultūras un sporta festivāls. Pasākuma pirmajā pasākuma daļā paredzētas sportiskās aktivitātes. Būs iespēja piedalīties dažādās sporta sacensībās – futbols un pludmales volejbols jauktajām komandām, SUP un "Spikeball" visām vecuma grupām (arī nodrošināta apmācība). Ikvienam būs iespēja izmēģināt savus spēkus arī uz klinšu sienas, labirintā, dažādās lielās balvas atrakcijās, šautriņu mešanā, vingrošanā uz SUP dēļiem, "slackline" jeb staigāšanu pa lentu, galda spēlē "Fliiper" un biedrības "Fizkultūras nora" paraugtreniņos.
Ģimenēm ar bērniem paredzētas gan orientēšanās sacensības Zilajos kalnos, gan piepūšamās atrakcijas, gan radošās darbnīcas kopā ar Jogitas pasākumi. Ar pārsteidzošu bungu performanci atklāšanā priecēs Ikšķiles talantīgie jaunieši, savukārt Ikšķiles novada jauniešu organizācija "Haoss" mūzikas un deju cienītājiem dos iespēju baudīt pašu radītos un organizētos jauno izpildītāju konkursus "Gaisa trīce" un "Zemes trīce". Savukārt sadarbībā ar organizāciju "Move up" jaunieši nodrošinās dažādas radošās darbnīcas – henna, grafiti u.c.

Kūku konkurss "Mārupes garša" Jaunmārupē
11. augustā plkst.14.00 Jaunmārupes dabas parkā tiek rīkots Mārupes novadā vēl nebijis kūku konkurss "Mārupes garša", kura ietvaros tiks noskaidrotas labākās kūkas, kas gatavotas pēc senām tradīcijām un mantotām receptēm. Konkursā aicināts piedalīties ikviens Mārupes novada iedzīvotājs, kuram pūrā glabājas kāda īpaša un sena kūkas recepte no vecmāmiņas vai vecvecmāmiņas. Kūku vajadzēs pagatavot pirms pasākuma mājās no saviem izejmateriāliem. Novadnieku darinājumus novērtēs īpaši izveidota žūrija. Vērtējot tiks ņemta vērā garša, receptūra, noformējums un prezentācija kūku skatē, tādēļ laikus jāapdomā savs unikālais kūkas stāsts.

Koncerts "Jāņupes varavīksne" Olaines novadā
11. augustā pirms simtgades zaļumballes interesentiem ir iespēja apmeklēt Olaines novada Jāņupi un koncertu "Jāņupes varavīksne". Plkst. 15.30 laukumā pie veikala "Vizbuļi" uzstāsies mūsdienu deju grupa "Mirāža", Eiropas deju senioru kolektīvs "Veldze" un improvizācijas teātris. Plkst. 16.30 Gunārs Meijers un Ivars Auzāns. Pēc koncerta iespēja ar autobusu doties uz zaļumballi "Ziņģējam to ziņģi" Olaines Mežaparka estrādē.

Ķekavas novada kauss futbolā 8×8
12. augustā no plkst. 10.00 futbola kluba "Auda" laukumā norisināsies Ķekavas novada kausa izcīņa futbolā. Spēlēts tiks formātā 8 pret 8 (7 laukuma spēlētāji + vārtsargs), maksimālais spēlētāju skaits komandā 12. Komandu iepriekšēja pieteikšanās līdz 8. augustam. Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar kausiem, medaļām un atbalstītāju sarūpētajām balvām. Tiks apbalvota arī turnīra simboliskā izlase.

Nacionālā suņu izstāde "Olaines kauss 2xCAC"
12. augustā plkst. 12.00 Olaines 2. vidusskolā pirmo reizi Latvijā kinoloģiskais klubs "Argus" sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību rīkos visu suņu šķirņu nacionālo izstādi "Olaines kauss". Pasākumā paredzēta suņu vērtēšana ringos pie ekspertiem un dažādi konkursi – kostīmu konkursi "Dāma ar sunīti" un "Džentlmenis ar suni", pāru konkurss un citi. Novērtēšanu ringos veiks starptautiskās kategorijas eksperti no Polijas. Tāpat notiks ziedojumu vākšana dzīvnieku aizsardzības biedrībai "Ķepu-ķepā" ar mērķi palīdzēt pamestajiem un nelaimē nonākušajiem dzīvniekiem.

Ratu rallijs Siguldā
12. augustā plkst. 12.00 Siguldā startēs jau otrās ratu orientēšanās sacensības jeb "Ratu rallijs", kas sākotnēji bija paredzēts 9. augustā. Reģistrācija pasākumam sāksies plkst. 11.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Rallija dalībniekiem būs jāatrod kontrolpunkti, kuros tiem būs jānofotografējas un jāveic kāds neliels atjautības vai sportisks uzdevums. Plkst. 11.30 visiem starta dalībniekiem būs kopīgs treniņš enerģiskas mūzikas pavadījumā aktīvās māmiņas Evitas Berces vadībā. Šogad kā jauninājums dalībniekiem būs iespēja izvēlēties savai fiziskai sagatavotībai piemērotāko trasi, jo būs pieejamas divas – 4 km un 8,2 km.

Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā downhill disciplīnā Siguldā
12. augustā Kordes trasē Siguldā norisināsies Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā downhilldisciplīnā. Ātrākie braucēji tiks noskaidroti sešās dažādās klasēs, elites klasēs cīņa notiek arī par nacionālo titulu. Oficiālie treniņbraucieni sāksies plkst. 9.30, oficiālie braucieni plānoti plkst. 12.10, 14.00 un 16.00, apbalvošana – ap 18.00.

Garkalnes baznīcai veltīts jubilejas pasākums Ādažu novadā
12. augustā plkst. 15.00 Garkalnes evaņģēliski luteriskā draudze aicina uz svinīgu pasākumu par godu Garkalnes baznīcas 170 gadu jubilejai.

Latvijas futbola otrās līgas spēle Olainē
12. augustā plkst. 16.00 Olaines pilsētas stadionā Latvijas otrās līgas Kurzemes/Zemgales reģiona turnīra kārtējā spēlē Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komanda sacentīsies ar Talsi/FK "Laidze" vienību. Šosezon sešās spēlēs olainieši izcīnījuši septiņus punktus, bet talsenieki – četras spēlēs sešus.

Cikla "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem" noslēguma koncerts
12. augustā plkst. 17.00 viesnīcā "Minhauzena Unda" cikla "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem" noslēguma koncerts: G. Pelēcis "Rundāles kvartets", E. Šosons "Koncerts vijolei, klavierēm un stīgu kvartetam", kā arī pirmatskaņojums – Annas Veismanes skaņdarbs klarnetei un stīgu kvintetam. Koncertā muzicēs A. Stalidzāne, J. Makarina, S. Sergejeva, T. Timofejevs, J. Čepoveckis, D. Sliecāns, R. Apsītis un pianiste Aurēlija Šimkus.

Informācija par simtgades zaļumballi Pierīgas novados