04.08.2018 08:42

"Kodols" iesaka. Citādais atvaļinājums un ūdensbumbas

Autors  Dzintris Kolāts, Ramona Ļucāne
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka. Citādais atvaļinājums un ūdensbumbas publicitātes

Vismaz reizi gadā cenšos pilnībā izvēdināt galvu, aizmēzt mentāli nevajadzīgo un tā vietā veidot jaunu poligonu idejām un fantāzijām. Gandrīz ikviens jau to cenšas darīt, turklāt katrs citādi. Mans formāts – taupīt naudiņu un vismaz reizi gadā aizbraukt uz Āfriku. Turklāt "īsto" Āfriku, nevis kosmopolītiskajiem kūrortiem Ēģiptē, Marokā vai Tunisijā.

Mana stihija ir ceļojumi uz mazāk zināmiem Kenijas vai Ugandas nacionālajiem parkiem ar skanīgajiem nosaukumiem – Samburu, Kidepo, Bvindi... tādas floras un faunas bagātības nav gandrīz nekur citur pasaulē. Vēlreiz aizceļoju bērnu dienu grāmatu bildēs: žirafes, ziloņi, lauvas, bifeļi un vēl, un vēl... un savdabīgais neskartas savannas plašums, skaņas un smaržas vakarā pie tējas tases.

Starp citu, nav nemaz tik bezcerīgi dārgi. Vēl esmu ielāgojis, ka nevajag censties par varītēm izcelt savas atvaļinājuma izvēles pārākumu pār visām citām. Katrs izvēlas to, kas tieši viņam dod mieru un uzlādē tālākajam. Neizniekosim brīvdienas, lai nenāktos nākamo darba posmu sagaidīt ar sarauktu pieri un sāpošu galvu!

Vasara, karstums un ūdensbumbas

Šogad vasariņa padevusies īpaši karsta un sutīga. Tā vien gribas dienas pavadīt ūdens tuvumā, lai varētu veldzēties, taču ne katram ir šāda iespēja.

Domājot par bērnību un vasaras jautrībām, atcerējos, ka balonus var piepildīt ne tikai ar gaisu, bet arī ar ūdeni. Un kāpēc gan neuzrīkot īstu ūdens kauju dārzā? Veikalos var iegādāties mazos gumijas balonus, kas ir ideāli šādām atrakcijām, bet bērniem varētu šķist jautri piepildīt ar ūdeni arī lielākos balonus.

Šādā kaujā noder arī ūdenspistoles un mazi spainīši. Būs jautri visiem – gan bērniem, gan pieaugušajiem. Un nebēdājiet, ja nav dārza. Šādu kauju var uzrīkot arī parkā vai kur citur.

Tikai būtu jāpadomā par to, lai netraucētu citiem cilvēkiem un pēc kaujas jāsavāc balonu driskas. Jebkurā gadījumā šāda izmirkšana ir veldzējoša un arī bērni būs sajūsmā.