03.08.2018 10:20

Svētki Baldonē, kamermūzika Saulkrastos un Doles salā, šlāgeri Ulbrokā, roks Siguldā. Nedēļas nogale Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētki Baldonē, kamermūzika Saulkrastos un Doles salā, šlāgeri Ulbrokā, roks Siguldā. Nedēļas nogale Pierīgā publicitātes

Augusta pirmās brīvdienas Pierīgas novados lutinās gan visdažādāko žanru mūzikas cienītājus, gan krasi atšķirīgu sporta veidu fanus, gan kino baudītājus, kuriem būs iespēja filmas skatīt brīvā dabā.

Baldones novada svētki
3. augustā plkst. 18.00 Mercendarbes muižā Baldones novada svētku ietvaros norisināsies pasākums "Baldones garša 2018". Pasākuma programmā: Baldones novada saimnieču cepto kūku degustācija; Inetas Rudzītes koncertprogramma; radošās nodarbības bērniem kopā ar dienas centra "Baltais ērglis" pedagogiem.
4. augustā novada svētku kulminācija – "Dižā diena". No plkst. 10.00 vidusskolas pagalmā – gadatirgus, pie sporta kompleksa – novada sporta spēles (minifutbols, pludmales volejbols, strītbols, krosmintons, novuss, orientēšanās, florbola metieni, svaru bumbas celšana u.c.), bet Tirgus laukumā – Zemessardzes 17. un 19. bataljona izstāde. Plkst. 11.00 pie sporta kompleksa – mājas mīluļu parāde. 17.00 Tirgus laukumā deju kolektīvi "Degsme" un "Degļi" aicina uz dančiem. 19.00 Vanagkalnu estrādē dižkoncerts kopā ar grupu "Opus Pro", 22.00 svētku balle kopā ar grupu "Krauja's band", 23.00 uguņošana.

Līgo parka lielais šlāgerfestivāls
3. augustā plkst. 19.00 Stopiņu novadā notiks Līgo parka lielais šlāgerfestivāls. No plkst. 19.00 estrādi pieskandinās grupas "Apvedceļš", "Dakota", "Galaktika", "Kantoris 04", "Zeļļi", "Klaidonis", "Tequila Band" un "Rumbas kvartets", bet mūzikas gardēžus noteikti iepriecinās latviešu estrādes leģendas Žorža Siksnas uzstāšanās. Pēc pusnakts pie DJ pults stāsies Roberts Lejasmeijers un iegriezīs patiesi karstu vasaras ballīti, bet pasākuma konferansjē lomā iejutīsies jaunais talantīgais dziedātājs Mārtiņš Ruskis.

Cikla "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem" atklāšanas koncerts
3. augustā plkst. 20.00 Saules laukumā izskanēs koncertu cikla "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem 2018" atklāšanas koncerts "Kamerdžezs" – Jāņa Rubika pārlikumā gan zināmas melodijas, gan jauni J. Rubika darbi stīgu kvartetam un džeza trio. Muzicēs kvartets "ReDo" (Konstantīns Paturskis (vijole), Kristiāna Ozoliņa (vijole), Dāvis Sliecāns (alts), Pēteris Ozoliņš (čells)) un džeza trio (Atis Andersons (klavieres), Jānis Rubiks (bass) Jānis Jaunalksnis (bungas)).

Brīvdabas kino vakars Ziedoņa muzejā Murjāņos
3. augustā plkst. 20.30 Ziedoņa muzejā Murjāņos brīvdabas kino vakaru sēriju aizsāk Kristas Burānes pilnmetrāžas dokumentālā filma "Pasaka par tukšo telpu", kas stāsta par izcilo scenogrāfu un pedagogu Andri Freibergu. Filmā savu pašportretu Andris Freibergs rada uz skatuves kā izrādes "Andris Freibergs" scenogrāfiju. Viņš izspēlē sevi kā vietu, kurā gandrīz astoņdesmit gadus ir bijis laiks spožiem panākumiem, traģiskiem zaudējumiem, dzimšanai, nāvei un sapnim par ideālās tukšās telpas radīšanu, kura sevī ietvertu vienlaicīgi visu un neko, galu un sākumu.

Amerikāņu grupas "The Dire Straits Experience" koncerts Siguldā
3. augustā plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē pasaules tūres ietvaros ar savu vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies amerikāņu blūza roka grupa "The Dire Straits Experience". Divu stundu ilgajā koncertā grupa izdziedās "The Dire Straits" leģendārākos grāvējus, pasaules populārākos hitus un balādes, kuru vidū ir tādas dziesmas kā "Sultans of Swing", "Money for Nothing", "So Far Away", "Brothers in Arms", "Walk of Life", "Romeo and Juliet" u.c.

Akustiskais koncerts "Klausies Gauju" Inčukalna novadā
3. augustā, saulrieta stundā ap plkst. 21.32 pie Katlapu ieža Inčukalna novadā paredzēts akustiskais koncerts "Klausies Gauju". Interesenti plkst. 21.00 aicināti uz Klusuma pārgājienu no Vidzemes šosejas 44. km pie Gaujas ciemata (skatīt norādi uz ceļa "Katlapu iezis").

Brīvdabas kinoseanss – spēlfilma "Bille" Olainē
3. augustā plkst. 22.00 Olaines Mežaparka estrādē brīvdabas kino – režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilmu "Bille". Latvijas simtgades filma par meiteni ar vērīgo acu skatienu tapusi pēc populārās rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna "Bille" motīviem. Bez izskaistinājumiem un saldas cukura glazūras filma vēsta par cilvēkbērna dzīvi un izaicinājumiem 30. gadu Latvijā.

Saulkrastu pludmales volejbola sacensību otrais posms Zvejniekciemā
4. augustā no plkst. 10.00 Zvejniekciema stadionā norisināsies Saulkrastu pludmales volejbola sacensību otrais posms (reģistrācija no plkst. 9.30). Turnīri notiks vīru un dāmu komandām.

Mūsdienu amatniecības festivāls un amatierteātru svētki Brīvdabas muzejā
4. un 5. augustā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies astotais Mūsdienu amatniecības festivāls, kā arī tiks atzīmēti ceturtie mazpilsētu un pagastu amatierteātru svētki. Atšķirībā no etnogrāfiski tradicionālā gadatirgus jūnijā, augusta festivālā tiek aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Festivālā būs pieejami pārtikas izstrādājumi un ēdināšanas piedāvājums, kas sniegs radošas variācijas par latviešu un citu Latvijā dzīvojošo tautu tradicionālo virtuvi.
Savukārt mazpilsētu un pagastu amatierteātru svētkos iestudējumi tiks rādīti gan uz brīvdabas estrādēm, gan etnogrāfiskajās sētās, pietuvinot darbības vidi dokumentālai ticamības izjūtai. Kopumā divās dienās tiks spēlētas teju 30 dažādas izrādes.

Disku golfa diena Mārupē
4. augustā no plkst. 10.00 ikviens ir aicināts iepazīt disku golfa spēli aktīvās atpūtas parkā "JIP Mārupīte" Mārupē. Dienas laikā pasākuma rīkotāji Mārupes disku golfa parkā piedāvās izspēlēt vienkāršus metienus grozā, kā arī iziet disku golfa trasi pēc savām spējām – trīs, sešus vai deviņus grozus. Disku golfa spēlētāja vadībā varēs apgūt disku metiena veidus, kā arī iegūt pirmās sportiskās iemaņas. Pasākumu interesenti var apmeklēt kopā ar ģimenēm un draugiem.

Ģimeņu vingrošanas pasākums Ādažos
4. augustā plkst. 11.30 pie Ādažu sporta centra paredzēts ģimeņu vingrošanas pasākums "Mazie ar lielajiem" treneres Montas Dišleres vadībā. Vispirms plānota nodarbība māmiņām ar 0-2 gadus veciem bērniem, bet 12.30 – vecākiem ar 2-4 gadus veciem bērniem.

Koncerts "Draudzības vainags" Olainē
4. augustā plkst. 14.00 Olaines Mežaparka estrādē (lietus gadījumā – kultūras namā) notiks koncerts "Draudzības vainags". Piedalās: Krievu biedrības ansamblis "Slavjanočka" (Jelgava), krievu dziesmu ansamblis "Otrada" (Salaspils), jauniešu vokālais ansamblis "Sunrise" (Salaspils), ebreju deju kolektīvs "Simha" (Jelgava), vokālais ansamblis "Dīvija" (Rīga), sieviešu vokālais ansamblis "Ivuški" (Olaine) un eksotisko deju kolektīvs "Oriental Flowers" (Olaine).

Latvijas futbola pirmās līgas spēle Ķekavā
4. augustā plkst. 14.00 Ķekavā notiks Latvijas futbola pirmās līgas čempionāta 12. kārtas spēle, kurā vietējais futbola klubs "Auda" sacentīsies ar Rīgas Tehniskās universitātes futbola centra/"Skonto Academy" komandu. Turnīra tabulā komandas atrodas attiecīgi sestajā un astotajā pozīcijā.

Latvijas čempionāts kalnā braukšanā Siguldā
4. augustā no plkst. 17.30 Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē jau 34. reizi norisināsies Murjāņu sporta ģimnāzijas kauss riteņbraukšanā, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts kalnā braukšanā. Dalībniekiem būs jāveic teju kilometru gara distance vienā no stāvākajiem un garākajiem asfaltētajiem kāpumiem Latvijā. Ātrākie kalnā braucēji tiks noskaidroti deviņās vecuma un meistarības grupās, sākot no zēniem un meitenēm, beidzot ar elites un amatieru vīru, kā arī dāmu grupām.

R&B dziedātājas Ritas Oras koncerts Siguldā
4. augustā plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē ar grandiozu koncertu klausītājus un skatītājus pārsteigs pasaules popdīva, R&B dziedātāja Rita Ora. Koncertā viņa izpildīs gan savus karstākos ballīšu hitus "Anywhere", "For you", "Body on me", "I will never let you down", "Poison", "R.I.P", "Coming home", "How we do", "Shine ya light", gan pārsteigs ar mazāk zināmām melodijām. Neizsīkstoša enerģija, fantastiska mūzika, graujoša horeogrāfija, spilgti tērpi un iespaidīgs šovs padara viņas koncertus par gaidītu notikumu visā pasaulē, liekot koncertu biļetēm pazust momentā un piesaistot tūkstošiem klausītāju.

Stīgu kvarteta "ReDo" koncerti Saulkrastos
4. un 5. augustā Saulkrastos izskanēs vēl divi cikla "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem" koncerti. Sestdien plkst. 21.00 Baltajā kāpā nakts koncerts "Satikšanās" – J. Brāmsa kvintets klarnetei un stīgu kvartetam, P. Vaska 4. stīgu kvartets. Koncertā muzicēs kvartets "ReDo" un A. Stalidzāne, koncertā piedalīsies arī mūsdienu dejas improvizators Rūdolfs Gediņš. Svētdien plkst. 17.00 Skultes ev. lut. baznīcā stīgu kvarteta "ReDo" koncerts. Kvartets aicina klausīties Haidna, O. Herliņa un J. Vītola skaņdarbus. Ieeja par ziedojumiem baznīcai.

Latvijas regbija čempionāta spēle Siguldā
5. augustā plkst. 13.00 Siguldas "Depo" stadionā notiks šāgada Latvijas regbija čempionāta trešā spēle – klubs "Fēnikss" mājinieku statusā uzņems pašreizējos valsts čempionus "Stats/Ķekava" regbistus. Sezonas pirmajās spēlēs "Fēnikss" ar 7:38 zaudēja "Garkalne/Livonia" vienībai, bet ķekavieši ar 29:14 pārspēja "LMT/Eži" regbistus.

Svētki "Šodien pils pieder bērniem!" Turaidā
5. augustā no 15.00 līdz 18.00 Turaidas pils pagalmā jau ceturto gadu notiks īpašs pasākums bērniem – svētki "Turaidas pils pieder bērniem!". Šogad svētku tēma būs "Valsts vara senāk un mūsdienās". Svētku ideja sasaucas ar Latvijas simtgades pamatdomu – Latvijas valsts izveide nav nejaušība, bet likumsakarība. Svētkos bērniem saprotamā veidā tiks skaidroti jēdzieni, kas ir valsts, tās pārvaldnieki un kādi ir viņu pienākumi. Notiks radošās darbnīcas, tiks piedāvātas interaktīvas ekskursijas bērniem un vecākiem, izziņu pastaigas pa pils ekspozīcijām un notiks topošās galda spēles "Kļūsti par fogtu Turaidā!" prezentācija. Ikviens varēs izmēģināt īpašo galda spēli arī uzspēlēt kopā ar pašu pils pārvaldnieku – fogtu.

Kamermūzikas koncerts Doles salā
5. augustā plkst. 16.00 Daugavas muzejs Doles salā aicina uz kamermūzikas koncertu – Daugavas krastā, vēsturiskajā Doles muižas parkā būs iespēja baudīt skaistu koncertprogrammu, kas radīta par godu Latvijas simtgadei, māksliniekiem izpildot tikai latviešu mūzikas skaņdarbus. Koncertā piedalīsies seši profesionāli mūziķi: Laura Purena (soprāns), Dace Zālīte (čells), Lauma Skride (klavieres), Kristīne Paula (klavieres), Egils Šēfers (klarnete) un Rūdolfs Vanks (klavieres).