26.05.2018 08:44

"Kodols" iesaka: rabarbermaize un banānu pankūkas

Autors  Agita Klapare, Ramona Ļucāne
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: rabarbermaize un banānu pankūkas publicitātes

Vasaras sākums smaržo un garšo pēc rabarberiem. Ķīselis, uzputenis, plātsmaize vai vienkārši rabarbera kāts un cukurs – it viss garšo pēc bērnības vasarām laukos. Ja ir luste uz gatavošanu un gribas iepriecināt savus mājiniekus ar kādu kārumu, "Kodols" iesaka uzcept rabarberu plātsmaizi.

Rabarbermaize – kā bērnībā

Vajadzēs: 12 rabarbera kātus; mīklai – 180 g mīksta sviesta, pusglāzi skābā krējuma, 1 tējkaroti cepamā pulvera, 3 glāzes miltu; krēmam – glāzi skābā krējuma, vienu olu, glāzi cukura, kanēli (ja grib).

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Viendabīgā masā sajauc mīksto sviestu, krējumu un cepamo pulveri, pievieno miltus un visu samaisa. Pēc miltu pievienošanas mīkla kļūst stingra un būs jājauc ar rokām. Ja nepieciešams, miltus pievieno vairāk, jo mīkla jāsaveļ bumbā.

Mīklu izveltnē uz cepampapīra tā, lai tā pārklātu visu papīru. Mīklu ar visu cepampapīru liek dziļajā cepešpannā, mīklas maliņas uzloka uz augšu. Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos un izkārto vienmērīgi pa visu mīklu.

Tad gatavo krēmu: sajauc krējumu ar olu, pievieno cukuru. Kārtīgi samaisīto masu vienmērīgi pārlej pāri rabarberu kārtai. Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī 50 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē turpat pannā. Atdzisušu sagriež, liek uz šķīvja. Vislabāk uzglabāt ledusskapī, pārsegtu ar pārtikas plēvi. Lai salda vasaras atnākšana!

P.S. Kopā ar rabarberiem uz plātsmaizes var "uzsēdināt" arī kādu zemeni!

Banānu pankūkas bez cukura

Gadās rīti, kad brokastīs gribas kaut ko vieglu, siltu un mazliet neierastu. Bieži vien prātā ienāk pankūkas, bet to gatavošana ir diezgan ķēpīga padarīšana. Tad nu, lūk, man ir risinājums – banānu pankūkas! Un, kas ir pats labākais, tām nevajag cukuru, turklāt var uztaisīt tieši tik daudz, cik nepieciešams vienai personai.

Tātad jānomizo banāns – viens, divi vai trīs – tas pēc pašu izvēles. Jāsalauza bļodiņā un ar dakšu jāsamīca viendabīgā masā. Jāpievieno ola, pusotra karote miltu, kārtīgi jāsamaisa un jācep.

Visgaršīgāk sanāk, cepot sviestiņā, bet arī ar eļļu sanāk ļoti gardi. Var ēst kopā ar jogurtu vai šokolādes mērci. Labu apetīti!