23.08.2012 07:45

Ceļotāja piezīmes

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Biežie, pelēkie rīti augusta vidū arvien spēcīgāk kliedē bažas par to, ka šogad vasara ievilksies par mēnesi. Aukstās jūlija dienās sinoptiķi deva cerības, ka vasaras priekus sanāks baudīt vēl septembrī, taču tagad šķiet, ka cerība – muļķa mierinājums.

Esot Rīgā vai dzīvojoties pa māju, šķiet, ka drēgnā un slapjā vasara iegriezusi pamatīgu robu tūrisma sezonai. Nu kurš tad laikā, kad pār debesīm klāts deķis un ik pa brīdim arī nolīst, ir kārs uz piedzīvojumiem dabā? Turklāt vēl lieki tēriņi...

Tomēr izrādās, ka piedzīvojumu meklētāju netrūkst. Kurš ar kājām, kurš ar riteni, automašīnu, motociklu vai lidmašīnu. Populārākie tūrisma galamērķi joprojām ir populāri tikpat daudz Pierīgā, cik Latvijā un citviet pasaulē. Suvenīru veikala pārdevējas apstiprina – cilvēki grib redzēt, kas notiek tālāk par viņu degungalu. Atšķirība vien tāda, ka salīdzinājumā ar trekno gadu laikiem cilvēki tagad vairāk domā, ko un kāpēc dara. Kur dodas un ko patiešām grib redzēt.

Līdzīgi arī ar suvenīriem. Tagad vērtē – kas patiešām interesants un kvalitatīvs un ko vērts pirkt. Kādreiz tikai – ieskrien veikalā, pagrābj, paķer, kas nu acu priekšā pagadās, un prom, atceras sastaptā pārdevēja Kolkas raga suvenīru veikaliņā.

Izbraukājot lielu daļu asfaltēto Latvijas ceļu Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē un Latgalē, nākas secināt, ka A2 šoseja tieši Pierīgā ir viens no dramatiskākajiem posmiem. Garkalnes un Inčukalna novadā ceļš ir pavisam bēdīgā stāvoklī. Dažviet bedru lāpījumu ir vairāk nekā sākotnējā asfalta.

Jācer, ka drīzākajā laikā valsts maciņā atradīsies nauda, lai atvieglotu tūristiem mērot ceļu uz vienu no iecienītākajiem galamērķiem – Siguldu. Citādi tālākus un smalkākus viesus, kas pieraduši pie ceļiem kā spoguļiem, varam arī nesagaidīt.