23.09.2017 08:51

"Kodols" iesaka: Paklejot videomākslas pasaulē

Autors  Undīne Arāja, Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Paklejot videomākslas pasaulē publicitātes

Komerciālos videoklipus laikam reti kurš raksturotu kā mākslu, jo tie lielākoties asociējas ar kaitinošām veļas pulveru un kredītu reklāmām, kuras tā vien gribas pārslēgt, taču izrādās, ka talantīgi mākslinieki par mākslu var pārvērst jebko.

Runa ir par zviedru režisoru Jūnasu Okerlundu (Jonas Åkerlund), ar kura darbiem tiku iepazīstināta studiju laikā. No viņa videoklipiem mācījāmies, kā būvēt aizraujošu stāstu, jo tik tiešām šis daudzkārt apbalvotais mākslinieks ir nenoliedzami talantīgs.

Tāpēc vērts ielūkoties viņa mājaslapā www.jonasakerlund.com, kur var atrast gan mūzikas videoklipus, sākot ar Madonnu un beidzot ar "Rammstein", gan reklāmas un pat īsfilmas, no kurām varu ieteikt "Place" – Anas Lagunas un Mihaila Barišņikova dejas filmu (attēlā).

Bumbas sāk ripot un lidot

Līdz ar gājputniem un dzeltenām lapām viens no rudens vēstnešiem ir dažādu iekštelpās piekoptu sporta spēļu sezonas sākums. Basketbola rudens, ko Eiropas čempionātā skaļi pieteica Porziņģis&Co, pašu mājās vēl mazliet kavējas, toties citi "bolisti" jau ķērušies pie lietas.

Sestdien, 23. septembrī, pirmo reizi šosezon nūjas krustos abas virslīgā spēlējošās Pierīgas vīru florbola komandas – Ķekavas klubs tiksies ar pašreizējiem Latvijas čempioniem "Betsafe"/Ulbroku. Ļoti īpašu šo spēli padarīs fakts, ka tā notiks Ķekavas vidusskolas jaunā sporta kompleksa atklāšanas svētku ietvaros, kuros būšot gan futbols un basketbols, gan peldēšana un mākslas vingrošana.

Piektdien Salaspils sporta namā sezonu Latvijas pirmajā līgā jau atklāja florbola klubs "Saulkalne", svētdien ar maču savās mājās pret valsts čempionēm Kocēnu "Rubeni" dāmu virslīgas turnīru iesāks FK "Ķekava" florbolistes. Savukārt svētdien Ulbrokā un Salaspilī jaunās sezonas pirmās spēles savās mājās aizvadīs Stopiņu novada un Salaspils sporta skolas dāmu handbola komandas.