17.04.2017 09:03

"Kodols" iesaka: "Mūsmājā" pašmāju ražotāji

Autors  Ieva Karlsberga, Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: "Mūsmājā" pašmāju ražotāji publicitātes

Mans šīs nedēļas atklājums ir lieliskais vietējo mākslinieku darinājumu veikals "Mūsmāja". To netīšam atradu lielveikalā "Riga Plaza", bet tas ir arī Vecrīgā, Kalēju ielā 7. Brīdinu: veikaliņš ierauj uz vismaz pusstundu, jo lietas, kas tur pieejamas, nav tikai preces – katrs priekšmets un apģērba gabals ir gluži kā mākslas darbs.

Tur var apskatīt un iegādāties gan Latvijā darinātas sveces, gan ādas jostas un somas, gan romantiskas lampiņu virtenes, gan skaistas un oriģinālas sieviešu kleitas un vīriešu kreklus.

Bet visskaistākās man likās sieviešu linu kleitas un svārki, kas darināti tā, lai sieviete justos gan kā tautu meita, gan kā moderna un neatkārtojama dāma. Klāt varam nopirkt arī pastalas, jostas, kreklus un blūzes. Pamanīju arī "smukcepures" ar uzrakstu "Mans dopings ir mana tauta". Pazīstami vārdi, vai ne? Šobrīd tur nopērkami arī aktuālie Lieldienu atribūti – koka oliņas, pashas un koka rotājumi.

Akvareļzīmuļi gan bērniem, gan vecākiem

Jau vairākus gadus bērniem esmu pirkusi krāsainos zīmuļus un saskārusies ar dažādām ķibelēm. Piemēram, var gadīties, ka zīmuļi ir ļoti cieti, krāsas neizteiksmīgas, un, nokrītot zemē, serdenis salūst. Turklāt reizēm zīmuļi ir tik slideni, ka bērna mazajai rociņai tos grūti noturēt. Tad nu piegāju šim uzdevumam nopietnāk un atradu izcilas kvalitātes zīmuļus, ar ko pat man pašai sagribējās pakrāsot sen dāvanā saņemtu mandalu grāmatu.

"Faber-Castell" ir Vācijas uzņēmums, viens no vecākajiem kancelejas preču ražotājiem pasaulē. Zīmuļi veidoti tā, lai tiktu lietoti ergonomiski pareizā satvērienā, korpuss klāts ar sīkiem pretslīdes punktiņiem. Zīmuļu serdenis ir mīksts, nelūstošs, krāsas izteiksmīgas, turklāt tie ir akvareļzīmuļi, kas nozīmē, ka iespējams zīmēt arī uz mitra papīra un krāsas saplūdināt.

Sākumā biju domājusi iegādāties zīmuļus kartona kastītē un salikt skolēna penālī, taču piedāvājumā bija tikai zīmuļi metāla kastē, turklāt 36 krāsas. Redzu, ka bērniem kaste palīdz uzturēt kārtību un nolikt zīmuļus tiem paredzētajā vietā. Turklāt bērni paši novērtē, cik skaisti zīmuļi izskatās kastē, un nes to uz skolu ar lepnumu.

"Faber Castell" zīmuļi nopērkami daudzos kancelejas preču veikalos. 12 krāsu zīmuļi metāla kastē maksā 8,85 eiro.