11.01.2017 16:37

Komentārs. Kā tikt pie "zelta grauda"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Komentārs. Kā tikt pie "zelta grauda" pixabay.com

Nesen aizvadīta Zvaigznes jeb Trejkungu diena un Ziemassvētki pēc pareizticīgo kalendāra, un ir pilnīgi skaidrs, ka jaunais gads iesācies, gan raugoties kalendārā, gan arī ikdienā. Bet ne gluži tā, ka būtu apsīkusi interese, kāds tad tieši būs 2017. gads un ko tas nesīs mums katram personīgi.

Lai arī racionāli domājošs cilvēks uzskata, ka viņš pats ir savas laimes kalējs un viss, kas notiks gada ritumā, vairāk vai mazāk ir paša rokās, tomēr katram jau gribētos zināt, ko tad īsti piedzīvosim turpmākajos mēnešos. Un, ja jau reiz ir pieprasījums, netrūkst arī piedāvājuma.


Tuvojoties Jaunajam gadam, pat valsts lielākā ziņu aģentūra cilvēkiem, kuriem, kā viņi paši apgalvo, ir tieši sakari ar zvaigžņotajām debesīm, kosmiskās enerģijas plūsmām un vēl daudz ko citu, ko parastiem ļaudīm nav dots redzēt, apjautājās, ko viņi domā par Latvijas nākotni. Viens no viņiem arī nekautrējoties izklāstīja, kas jādara, lai, tīri tautiski sakot, "mēs neiebrauktu auzās". Šo vēstījumu kopā ar brīdinājumu uzmanīties no ķibelēm, ko var izraisīt, piemēram, "Saturna cilpas", tautās aiznesa ne viens vien elektroniskais un drukātais medijs.

Nav trūcis arī tā saukto numerologu padomu, bet, ja nav bijis gana ar pašmāju gaišreģu paredzējumu, tad parādījušies pārsvarā no krievu valodas tulkoti vēstījumi no Austrumu puses. Taču, kā izrādās, arī 16. gadsimtā Francijā dzīvojušais Nostradamus ir zinājis, kas pasaulē notiks 2017. gadā. Tiesa, šis skatījums mūsdienu skaidrojumos bijis tāds globāls un ar stipri dramatisku pieskaņu.

Tad vēl seko gūzma ieteikumu, kurus ikdienā vajadzētu ievērot ķīniešu horoskopu cienītājiem, uzsverot, ka beidzot esam tikuši līdz Gaiļa gadam un katram būs jācīnās, lai tiktu pie "zelta grauda".

Protams, tā ir katra paša izvēle, vai tērēt laiku, lasot visus šos paredzējumus, un – vēl vairāk – tam visam ticēt vai ne. Vien žēl, ka tad, ja tiek solīts daudz naudas, neveiksies sirds lietās, bet, ja veiksies sirds lietās, neies labi ar finansēm, bet tad, ja būs labi ar naudu un partnerattiecībām, var rasties problēmas ar veselību.

Bet, kā sacītu zvērināti materiālisti, atgriežoties pie objektīvās realitātes, tikt pie "zelta grauda" vismaz vienā ziņā gan mums visiem kopā ir iespēja. Proti, tieši pēc pusgada aiziet uz pašvaldību vēlēšanām un nobalsot par kandidātiem, kuri tiešām nesīs labumu savam novadam, lai pēc tam nebūtu jārunā: mēs, redz, būtu gan gribējuši kaut ko mainīt, bet atkal kaut kā nesanāca. Un, pirms iet uz vēlēšanām, labāk būtu izlasīt partiju priekšvēlēšanu solījumus, nevis horoskopus.