12.06.2012 15:40

Peldsezona

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pagājušās nedēļas nogale šķita kā radīta peldsezonas atklāšanai – jau no piektdienas saulīte staigāja pa zemes virsu un labi laikapstākļi mūs lutināja.

Likās, ka sākusies vasara un arī augstā ūdens temperatūra daudzviet tā vien vilināja doties atveldzēties. Diemžēl traģiski brīvdienas beidzās trīs cilvēkiem, tostarp diviem bērniem, kuriem šo brīvdienu pelde izrādījās pēdējā viņu mūžā. Nelaime piemeklēja kādu sešgadīgu meiteni, kura noslīka, apgāžoties laivai Aģes ezerā, Krimuldas novada Lēdurgas pagastā. Glābēji mazo atrada septiņu metru attālumā no krasta, bet vīrieti pēc četru stundu ilgiem meklējumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam tā arī neizdevās atrast. Nelaimīgas sagadīšanās vai savas neuzmanības dēļ katru gadu noslīkst vai nositas daudzi desmiti. Diemžēl neviens, izņemot katru pašu, nevar pasargāt sevi no šādas nelaimes.

Tikmēr Salaspils novada Doles salā bezbēdīgi dienu no dienas plunčājas, vairojas un aug vimbas, laši, nēģi, zandarti, foreles un citi peldētāji. Vienīgā zivjaudzētas "Dole" bēda – cehi nav apkurināmi, tāpēc jācīnās gan ar aukstuma, gan karstuma sekām. Lai zivis varētu augt visa gada garumā, ne tikai no aprīļa līdz oktobrim, vajadzētu ierīkot slēgtu ūdens apsildes sistēmu, citādi sanāk sildīt ūdeni tikai "tirgus" zivīm, kam jāaug lielākām un ražīgākām.

Citi ūdenspriekus jau nobaudījuši, citi, tāpat kā Doles salas zivis, joprojām gaida īstos apstākļus. Kamēr saule silda ūdeņus, mūsu uzdevums – pārliecināties, cik drošas ir Pierīgas pludmales. Kā varam lasīt portālā "Apriņķis.lv", izrādās, ka pārbaudītas un oficiāli atzītas ir vien trīs.