10.06.2012 10:50

Paslēpes

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Noslēpumainākos cilvēkus mēdz dēvēt par dziļajiem ūdeņiem. Mēs visbiežāk zinām par viņu esamību, kaut ko pa ausu galam padzirdam, kā veicas darbā un mīlestībā, bet nekad tā arī neesam pie viena galda piesēduši, papļāpājuši un vērīgāk viens otrā ieskatījušies.

Pierīgas kontekstā Mālpili gribētos salīdzināt ar šādu kluso, dziļo ūdeni. Dažs ir dzirdējis par Mālpils muižu, cits braucis cauri, bet droši vien reti kurš piestājis un tāpat vien pastaigājis. Mālpils ir pilsētiņa, kuras centrs ir parks. Tāds, kā pasakās apraksta. Ar lieliem, diženiem un seniem kokiem, mazākām un lielākām taciņām, pa kurām ik dienas savus ceļus mēra vietējie mālpilieši.

Tomēr neizprotamu iemeslu dēļ vienmēr atrodas kāds, kuram traucē citu iekoptais un lolotais. Vēl nenoskaidroti ļaundari bez acīmredzama iemesla nedēļas sākumā parkā nocirtuši divas tūjas, liepu, kļavu un varbūt vēl citus kokus.

Upmalas novadam piedod grūtsirdības noskaņu. Ceļa malā, daudzu garāmbraucēju neievērota, joprojām stāv traģēdija. Par sprādzienu daudzdzīvokļu mājā daudzi dzirdējuši ziņās, bet izrādās, ka šo cilvēku likteņi ir mums tuvāk nekā šķiet. Turpat ceļa malā, paslēpušies aiz kokiem.

Un tā viņi arī jūtas labāk – paslēpušies. Visi kā viens viņi gribētu aizmirst arī rudens notikumus, noraut kā vecas, sen izvalkātas drēbes. Tās ir atmiņas, kas vienmēr atgādinās par izdzēstajiem draugu, radu un vai vienkārši kaimiņu likteņiem.