14.12.2015 13:44

Viedoklis: Kā atvieglot Ziemassvētku dāvanu gādāšanu?

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viedoklis: Kā atvieglot Ziemassvētku dāvanu gādāšanu? arhīvs

Daži teic, ka ir jau par vēlu domāt par Ziemassvētku dāvanām, bet, tā kā kārtējo reizi neesmu izpildījusi savu apņemšanos par tām domāt jau septembrī, šobrīd man nākas šo jautājumu risināt ik brīvo minūti.

Pieļauju, ka neesmu vienīgā, kas par to ir norūpējusies, tādēļ dalīšos ar idejām, kas ienākušas prātā nejauši vai atceroties citu gadu pieredzi.


Vairāk par visu mēs negribam saņemt dāvanas, kas mums nav noderīgas vai kuras neesam vēlējušies. Jo kurš gan grib saņemt kārtējo zeķu pāri vai šampūnu? Tāpēc jāatrisina jautājums, kā savas vēlmes darīt zināmas citiem?

Protams, var visu gadu tās ik pa brīdim skaļi izteikt un cerēt, ka ģimenē kāds atcerēsies, bet var arī ņemt grožus savās rokās. Piemēram, šogad izdomāju, kā par savām vēlmēm informēt vīru un kā viņš varētu man atvieglot smago lēmuma pieņemšanu. Tā kā mums abiem ir vairākas vajadzības vai cerības, šogad mājās ieviesīšu šādu sistēmu: sagatavošu krājkases veida kastīti, kurā, uzrakstītas uz lapiņas, varam ielikt visas savas vēlmes.

Ģimenes locekļiem katra sava vēlme jāraksta uz atsevišķas lapiņas, turklāt katrs izvēlas atšķirīgas krāsas papīru, un salocītā veidā jāieliek kopējā kastē. Tad vai nu pēc nejaušības principa vai mērķtiecīgi ģimenes locekļi izvelk vienu vai vairākas lapiņas ar vēlmi, ko īstenot.

Tādējādi netiks izjaukts arī pārsteiguma moments, kad Ziemassvētku vakarā zem eglītes atradīsiet kādu no savām sapņu dāvanām. Kuru tieši – tas lai paliek ģimenes ziņā. Vislabāk šī sistēma darbosies pārim, jo bērni parasti raksta vēstuli Ziemassvētku vecītim. Bet kam lai raksta pieaugušie?

Otra ideja, ko reiz jau īstenoju. Ziemassvētku labdarības tirdziņos var iegādāties dažādas ar rokām darinātas rotaļlietas, rotas, šallītes, zeķītes u.c., kuras nopērkot, lielākā daļa jūsu iztērēto līdzekļu tiek nodoti kādam bērnunamam, trūcīgai ģimenei, slima bērniņa ārstēšanai vai dzīvnieku patversmei. Lai gan iegādātā manta nebūs gluži sapņu dāvana, toties tas, kuram tā tiks, būs piedalījies labdarībā. Viņu par to var informēt ar klāt pieliktu kartīti un skaidrojumu. Togad, kad šādi rīkojos, visi apdāvinātie bija ļoti priecīgi.

Var jau teikt – kāpēc gan visu dāvanām paredzēto naudu pa tiešo neziedot? Bet zinām taču, ka gribam piedzīvot to dāvināšanas prieku un dāvanu saņemšanas brīdi. Nelaupīsim to ne sev, ne citiem!

Kāda ir jūsu pieredze un idejas? Labprāt tās uzklausīšu! Zvaniet man uz tālruni 28651633 vai rakstiet Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..