06.06.2012 14:05

Andris zina drēbi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Prezidenta darba kārtība liecina, ka Andris Bērziņš savā pirmajā darbības gadā nav apsteidzis savus priekštečus aktivitātes ziņā ne ienākošajās, ne izejošajās ārvalstu vizītēs.

Tāds mērens gads iznācis. Un sabiedrībā zināmi viedokļu līderi savu verdiktu par to jau izteikuši – Andris bijis pārāk rāms un būtu vēlama lielāka autoritāte. Viņam joprojām pārmet opīša tēlu. Tomēr kritika un skepse pēc gada ir stipri mazinājusies.

Daļa sabiedrības novērtē, ka Andris ir pirmais prezidents, kas nācis no laukiem, izprot parasto cilvēku vajadzības un prioritātes. Arī Pašvaldību savienības vadītājs Jaunsleinis atzīmē, ka prezidents kopumā izprot problēmas valstī, pats uzklausa cilvēkus reģionos, sarunās ar valdību un Saeimu jūtams viņa atbalsts sasāpējušu jautājumu risināšanā. "Drēbi viņš zina, par to šaubu nav," sacījis Jaunsleinis, vērtējot prezidenta iekšpolitikas pārzināšanu.

Andris, viesojoties kādā no Latvijas novadiem, uzsvēris, ka izmanto ikvienu iespēju tikties ar mazo pilsētu iedzīvotājiem, jo uzskata, ka tieši reģioni noteiks Latvijas nākotnes esamību un attīstību. Valsts prezidents akcentējis, ka lielās pilsētas gan pašas spēs pašsaglabāties un attīstīties.

Radies iespaids, ka prezidents lēnā un rāmā garā tomēr atcerējies arī par pārējiem iedzīvotājiem, ne tikai rīdziniekiem, kā dažkārt sāk šķist, pārlasot lielāko dienas laikrakstu virsrakstus. Un jācer, ka "savējais" Andris par laukiem ne tikai pasīvi atcerēsies, bet arī pieņems krāšņus un vajadzīgus lēmums.