26.05.2012 10:35

Atnākuši Vasarsvētki

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Līdz ar maija pēdējo nedēļas nogali droši var teikt, ka esam atvēruši durvis vasarai. 50 dienas pēc Lieldienām aizvadītas un Vasarsvētki sagaidīti.

Daudzviet Latvijā sestdien un svētdien svinēs novadu svētkus – dziedās, dejos, ēdīs un dzers, vēlreiz atceroties savu piederību novadam, kā arī viesmīlīgi sagaidot pie sevis ciemiņus.

Pēc gaumes un iespējām pierīdzinieki brīvdienās varēs izvēlēties visinteresantāko no plašā piedāvājuma klāsta. Tiem, kas atceras Edgara Liepiņa laiku, varēs gremdēties atmiņās un dungot līdzi nu jau piemirstajām melodijām Saulkrastu estrādē. Latviešu iemīļotajam traģiķim un komiķim uz Saulkrastu un Skultes robežas bijusi vasaras māja, tāpēc nu par tradīciju vairāk nekā desmit gadu garumā Saulkrastu estrādē tiek rīkots mākslinieka atceres koncerts. Ir prieks un gandarījums, ka mēs protam kopt un saglabāt sava kultūras mantojuma tradīcijas.

Sagaidot ziedošo rododendru mežu Babītē, kaimiņos – Salas pagastā – svinēs savus svētkus. Tur kopā ar Latvijas Universitātes orķestri ļaudis ies svētku gājienā, skatīsies amatierteātra "Kalambūrs" izrādi un griezīs valsi "Lauku muzikantu" pavadībā.

Bet, kamēr citi svin, citi svētku reiboņa ēnā pa kluso aprok vecā jumta šīferi turpat zemē pie cūku fermas vai izved un nodod pašvaldībai piederošus metāllūžņus 20 000 latu vērtībā. Laimīgā kārtā pierīdznieki nav vienaldzīgi un gan vietējai avīzei, gan atbilstīgajām valsts institūcijām ziņo par aizdomīgiem gadījumiem. Jo tikai tā jau mēs varam parādīt un pierādīt, ka gan pret sevi, gan apkārtējiem jāizturas atbildīgi.

Katoliskā Baznīca Vasarsvētkus svinēs svētdien, 27. maijā. Savukārt sestdienas vakarā Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē notiks Vasarsvētku vigīlija "Kad nāks pār jums Svētais Gars, tad jūs saņemsiet Viņa spēku, un jūs būsiet mani liecinieki" (Apd 1,8). Uz vigīliju aicināti visi, kas vēlas sagatavoties Vasarsvētku svinēšanai. Programmā: slavēšana, mācība, liecības, adorācija un Gaismas ceļš pa Vecrīgas ielām. Noslēgumā - Svētā Mise un agape, vēsta portāls "Katolis.lv".