04.06.2015 15:57

Izcep savu "Siera un maizes svētku sāļo torti"!

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Svētku sāļā torte "Liepājas menciņš". Autores Agrita Šulce un Silvija Mame. Svētku sāļā torte "Liepājas menciņš". Autores Agrita Šulce un Silvija Mame. No biedrības "Siera klubs” arhīva

Svētkos līdzas saldajām tortēm arvien iecienītākas kļūst sāļās kūkas. Lai ar jaunām idejām bagātinātu sāļo tortu receptes, pirmo reizi Latvijā rīkojam konkursu "Siera un maizes svētku sāļā torte", saka "Siera kluba" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, un aicina piedalīties ikvienu tortu cepēju.

"Pagājušajā gadā saldo siera toršu konkurss bija ļoti brašs un radošām idejām bagāts – tajā piedalījās 64 tortu cepējas. Tāpēc šogad kopā ar "Latvijas Maiznieku biedrību" pirmo reizi Latvijā nolēmām rīkot četru reģionu konkursu "Siera un maizes svētku sāļā torte"," stāsta V. Davidanova. Viņa norāda, ka konkursa nolūks ir popularizēt Latvijā ražotā siera un ceptās maizes izmantošanu sāļo tortu receptēs, kā arī apkopot un popularizēt šo tortu cepēju pieredzi.

Vidzemes reģiona konkurss 20. jūnijā notiks Smiltenē, un tajā ir aicināts piedalīties arī ikviens Pierīgas novadu iedzīvotājs, kurš nodarbojas ar toršu cepšanu. Šim nolūkam ir jāuzraksta pieteikums brīvā formā un līdz 15. jūnijam jānosūta uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

"Uz konkursa norises vietu Smiltenē katrs dalībnieks ierodas ar mājās gatavotu "Siera un maizes svētku sāļo torti", kuras svars ir četri kilogrami un kuras sastāvā obligāti ir izmantots Latvijā ražots siers un cepta maize," paskaidro V. Davidanova.

"Sieru var likt tortes pildījumā vai krēmā, izmantot noformējumā vai citā veidā. Tortei jābūt veidotai no vairākām maizes kārtām. Vismaz vienai no tām ir jābūt no rupjmaizes. Kārtās drīkst izmantot arī kviešu un jauktu miltu maizi. Viena kārta var būt paša cepts sāļais biskvīts. Pārējie produkti ir pēc izvēles. Vairāk informācijas: www.sieraklubs.lv. Stundu pirms konkursa sākuma torte ir jāiesniedz žūrijas komisijas sekretariātā kopā ar izstrādāto tortes recepti, kurā norādīts arī tortes nosaukums. Konkursa laikā katrs dalībnieks izlozes kārtībā prezentēs savu torti," teic V. Davidanova.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems diplomus un dāvanu kartes: 1. vieta – 150 eiro, 2. vieta – 100 eiro, 3. vieta – 70 eiro. 4.–13. vietu ieguvēji – pateicības par piedalīšanos konkursā un balvas. Pārējie – pateicības par piedalīšanos konkursā. Skatītāju atzītākās tortes cepējs saņems Simpātiju pārsteiguma balvu.

Uz tikšanos Smiltenē, kur īsi pirms Līgo svētkiem dalīsimies pieredzē, cik interesanta garšas un noformējuma ziņā var būt "Siera un maizes svētku sāļā torte"!



Svētku sāļā torte "Lauku peļu labumi". Autore Gunta Atiķe.