20.04.2015 14:53

Aptauja Ķekavā: Vai jūs ikdienā klausāties radio?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ķekavā: Vai jūs ikdienā klausāties radio? arhīvs

Pētījumu kompānija TNS noskaidrojusi, ka 2015. gada ziemā vidēji nedēļā radio klausījās 80 procenti Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem. Klausītākā radiostacija mūsu valstī bija "Latvijas Radio 2", kas nule atzīmēja 20 gadu jubileju.

Tai seko "Radio Skonto" un "Latvijas Radio 1".

Daiga, mājsaimniece:
Ikdienā parasti klausos radiostaciju "Latvijas Radio 2". Es to daru tāpēc, ka man ir tuva latviešu mūzika. Ziņas mani galīgi neinteresē, jo tur ir pārāk daudz visādu negatīvu lietu.
Diāna, tūrisma koordinatore:
Vispirms es klausos staciju "Latvijas radio 1", jo tur ir paši labākie ziņu raidījumi. Tad vēl patīk raidījumi "Zināmais nezināmajā" un "Kultūras rondo". Tāpat klausos arī "Radio 3 Klasika", jo man ir tuva nopietnā mūzika – opera, Dziesmu svētki. "Radio 2" gan klausos tā retāk.
Jānis, pensionārs:
Lielākoties gan mājās, gan braucot mašīnā klausos "Latvijas Radio 2". Manuprāt, tas jau no laika gala ir īsts latviešu radio. Tur skan melodijas, kas piesaista mana gadagājuma cilvēkus, bet ziņās izstāsta visu, kas notiek pasaulē. Klausos arī tirgus ziņas. Mani tas principā apmierina.
Aigars, strādā Latvijas Jūras spēkos:
Es pārsvarā klausos "Eiropas hitu radio" un vēl arī "Radio Skonto". Mani pamatā piesaista mūzika, reizēm ziņas, jo radio klausos no rītiem un vakaros mašīnā pa ceļam uz darbu un uz mājām. Darbā radio klausīties nav laika.

Foto - Einārs Binders