02.04.2015 15:32

Ropažu novada Sauleskalnā tapusi sajūtu taka, kur iepazīt un sadzirdēt Latvijā sastopamos putnus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceļotājiem un atpūtniekiem Ropažos ar katru gadu ir arvien vairāk ko redzēt. Svētdien Sauleskalnā tiks oficiali atklāta sajūtu taka, kurā var iepazīt un pat sadzirdēt amatnieka Aivara Lajevska veidotās koka skulptūras.

Jaunā sajūtu taka atrodas Sauleskalnā, kurā jau pašlaik ceļotāji var izstaigāt 0,6 kilometru garo Saules taku, iepazīstot latviešu etnogrāfiskās zīmes, kuras katra iezīmē kādu noteiktu latvisko gadskārtu.

"Tagad daudzi veido sajutu takas. Ir populāri veidot tādus tūrisma objektus, kuros var ne vien kaut ko redzēt, bet pat sajust, piemēram, ar pēdām olīšus vai asos čiekurus kādā no baskāju takām. Arī mēs Sauleskalnā vēlējāmies izveidot ko līdzīgu. Tapa Putnu taka, kurā var aplūkot 15 no koka darinātus putnus, tos iepazīt caur latviešu pasakām un dainām, kā arī sadzirdēt, jo centāmies atainot to balsis," par sajūtu takas tapšanu stāsta tūrisma objekta Sauleskalns vadītāja Ieva Meijere.

Viņa arī atklāja, ka visas 15 koka skulptūras nepilna pusgada laikā radīja vietējais Ropažu amata meistars Aivars Lajevskis. Lai panāktu maksimālu līdzību, visi spārnainie ir izkrāsoti putniem raksturīgākās krāsās.

I. Meijere stāsta, ka jau tagad Sauleskalns ir ceļotāju iecienīta atpūtas vieta Ropažos. Uz Sauleskalnu izstaigāt takas un iepazīt latviskās tradīcijas brauc gan skolēni klases ekskursijās, gan svētdienas piedzīvojumu meklētāji.

"Tieši tas, ka esam tik iecienīta atpūtas vieta, liek mums domāt arvien ko jaunu. Esam priecīgi, ka cilvēkiem patīk tas, ko darām," teic I. Meijere.

Putnu takas iemītniekus var doties iepazīt jau tagad, bet takas oficiālā atklāšana būs svētdien, 5. aprīlī. Papildus takas atklāšanai par godu Lieldienām Sauleskalnā varēs dzirdēt gan dziesmas, gan darboties dažādās radošajās darbnīcās, ripināt olas un šūpoties. Visi takas apmeklētāji tiks cienāti arī ar siltu tēju.