22.03.2015 14:55

Velosezona ir sākusies. Pirms dodies pirmajā izbaucienā, atrādi divriteni meistaram!

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Pavasara saulīte mūs priecē jau otro nedēļu, un pēc garās ziemas mostas arī velobraucēji. Teju visā Pierīgā viņu ir jo dienas, jo vairāk. Arī Saulkrastu velosipēdu muzeja eksperts Guntis Seregins stāsta, ka šogad velosezona sākusies ātrāk nekā parasti.

"Parasti velozezona tiek atklāta, tiklīdz pazūd sniegs un ietves un ielas ir sausākas. Šogad tā ir sākusies ātrāk nekā parasti, un par to liecina ne vien riteņotāji uz ielām, bet arī rindas pie velomeistariem un vēlme iegādāties jaunu divriteni," zināja teikt Saulkrastu velosipēdu muzeja, veloveikala un servisa vadītājs.

Pēc viņa teiktā, jaunu divriteni šopavasar steidz iegādāties gan tie, kam sava braucamrīka vēl nav, gan pieredzējuši velobraucēji. Pirkti tiek gan lietoti velosipēdi, gan jauni, un vidējā summa, ko Pierīgas iedzīvotāji ir gatavi tērēt velosipēda iegādei, ir 250 eiro.

"Tiek meklēti labākie velosipēdi par mazāko cenu. Vairāk gan iegādājas jaunus velosipēdus, nevis lietotus, jo tie, pircējuprāt, kalpo ilgāk. Ja mēs nerunājam par profesionāliem kalnu divriteņiem, kuru cenas var sasniegt pat tūkstoti eiro, Pierīgā iedzīvotāji iecienījuši pilsētas velosipēdus. Vidēji šāda jauna divriteņa cena svārstās no 200 eiro uz augšu. Un parasti pilsētas divriteņa iegādei vidēji tiek tērēti 250 eiro," teic velosipēdu tirgus pārzinātājs G. Seregins.

Vienlaikus viņš arī norādīja, ka, pirms doties pirmajā pavasarīgajā izbraucienā, vēlams būtu pārbaudīt, vai braucamais ir labā tehniskā kārtībā, jo, visticamāk, ritenis ziemu ir aizvadījis vēsā, mitrā šķūnītī, kas nebūt nav pati piemērotākā vieta, kur to glabāt.

"Velosipēdam pēc ziemas vispirms jāpiepumpē riepas, jāsaeļļo ķēde un jāsakārto bremzes. To var izdarīt paša spēkiem, ja pirms ziemas velosipēdam veikta apkope. Ja tas nav darīts, tad labāk pirms sezonas velosipēdu parādīt speciālistam, jo, pirmkārt, divriteņi mūsdienās kļuvuši sarežģītāki, un ir lietas, ko zinās un mācēs salabot tikai meistars. Otrkārt, par velosipēdu, lai tas kalpotu maksimāli ilgi, ir jārūpējas, un tas gluži kā auto vismaz reizi gadā ir jāatrāda speciālistam," norāda G. Seregins.

Vienlaikus viņš arī atzīmē, ka, nerūpējoties par savu divriteni, bieži nākas pēc tam tērēt lielus līdzekļus, lai to atkal savestu labā braucamā kārtībā. Dažkārt remontdarbu izmaksas var sasniegt pat jauna divriteņa cenu.