13.02.2015 16:26

Pārsteidz savus mīļos ar eksotisku uzkodu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šefpavārs Tomass Godiņš Šefpavārs Tomass Godiņš no ”Siera kluba” arhīva

"Valentīna dienai piestāv garšīgi pārsteigumi. Iesaku viegli pagatavojamas uzkodas, kuru īpašā odziņa ir eksotiskie augļi kivano, papaija un kumkvats," pieredzē dalās restorāna "Neiburgs" šefpavārs Tomass Godiņš.

Kivano, ko sauc arī par ragainajiem melongurķiem, ir eksotiskie augļi ar svaigu, saldu garšu, kam piemīt banāna un citrona aromāts. To mīkstumu lieto augļu salātos un desertos. Kivano, ko sauc arī par ragainajiem melongurķiem, ir eksotiskie augļi ar svaigu, saldu garšu, kam piemīt banāna un citrona aromāts. To mīkstumu lieto augļu salātos un desertos.

Kumkvatus devē arī par pundurapelsīniem. Tie ir vismazākie citrusaugļi – vīnogas lielumā, un tos ēd ar visu miziņu. Kumkvati ir ļoti sulīgi, tiem piemīt svaigs un ļoti atspirdzinošs aromāts.Kumkvatus devē arī par pundurapelsīniem. Tie ir vismazākie citrusaugļi – vīnogas lielumā, un tos ēd ar visu miziņu. Kumkvati ir ļoti sulīgi, tiem piemīt svaigs un ļoti atspirdzinošs aromāts.
Papaija ir formas ziņā līdzīga mango auglim, bet tās sulīgajam oranžās krāsas mīkstumam piemīt melones un persika aromāts. Tās viducī ir melnas sēkliņas, kas garšo pēc pipariem un ko var pievienot salātu mērcēm.
Papaija ir formas ziņā līdzīga mango auglim, bet tās sulīgajam oranžās krāsas mīkstumam piemīt melones un persika aromāts. Tās viducī ir melnas sēkliņas, kas garšo pēc pipariem un ko var pievienot salātu mērcēm.

Uzkodas ar "Brinzu", papaiju un vārītu cūkgaļas šķiņķi

Nepieciešamie produkti: papaija, vārīts cūkgaļas šķiņķis, sāļais siers "Brinza".

Pagatavošana: papaiju noskalo zem auksta ūdens strūklas, liek uz virtuves dēlīša un ar asu nazi gareniski pārgriež uz pusēm. Ar karoti izņem sēklas. No papaijas mīkstuma ar karoti izgrebj bumbiņas vai augli nomizo un sagriež šķēlēs.

Vārīto cūkgaļas šķiņķi un sieru "Brinza" sagriež kubiņos. Uz irbulīšiem sprauž šķiņķa kubiņu, brinzas kubiņu un papaijas bumbiņu.

Kivano salāti ar sieru "Suluguni", avokado un rukolu

Nepieciešamie produkti: 2 kivano, 1 avokado, 30 g rukolas, 30 g siera "Suluguni", 1 laims, 120 g olīveļļas, sāls, pipari, pūdercukurs, melnā sezama sēklas.

Pagatavošana: kivano uzmanīgi (adatas ir ļoti asas) pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karotīti izgrebj mīkstumu, bet mizas laiviņu izmanto kā salātu trauciņu.

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kodolu, nomizo. Kivano mīkstumu, avokado un sieru sagriež mazos gabaliņos. Pagatavo mērci – olīveļļai pievieno laima sulu, sāli, piparus, pūdercukuru, grauzdētas melnā sezama sēklas un rūpīgi samaisa.

Kivano laiviņā pilda sagrieztos produktus, virsū uzliek rukolu un uzlej mērci.

Biezpiens ar sacukurotiem kumkvatiem

Nepieciešamie produkti: biezpiens, saldais krējums, kumkvati, cukura sīrups.

Pagatavošana: kumkvatu auglīšus noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, ieber katliņā ar cukura un ūdens sīrupu (1:1) un vāra, līdz kumkvati kļūst spīdīgi.

Biezpienu samaisa ar saldo krējumu un iecilā sacukurotās kumkvata pusītes.