18.02.2014 11:39

Latviešu žurnālistes rakstīto scenāriju atzīst par labāko kinofestivālā Londonā, un to īsfilmā izpilda kinozvaigzne

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

13. februārī Londonā kinoteātrī "Genesis Cinema" prestižajā Londonas Scenāristu festivālā notika daudzstāstu mākslas filmas "50 kisses" pirmizrāde, kuras daļu ar nosaukumu "Enough" producējusi latviete Anna Zalāne. Viņas veidotā īsfilma arī saņēma festivāla balvu par labāko scenāriju.

2012. gadā Londonas Scenāristu festivāls izsludināja konkursu, lai atlasītu 50 lieliskus divu lappušu apjoma scenārijus par Valentīna dienas tēmu, kurā viens no būtiskākajiem elementiem ir skūpsts. Šie scenāriji tika publicēti internetā, lai filmu veidotāji tos varētu pārvērst divu minūšu īsfilmās. Šajā procesā varēja iesaistīties ikviens, kuru pavada degsme un lieliska ideja.

Labākās īsfilmas tika apvienotas minētajā mākslas filmā "50 kisses". Annas Zalānes producētajā īsfilmā "Enough" loma uzticēta aktrisei Natālijai Tenai, kura filmējusies "Harija Potera" filmās un seriālā "Troņu spēles".

Festivāla rīkotāji saņēma vairāk nekā 1870 pieteikumu scenāriju konkursam un 127 pieteikumus filmas veidotāju konkursam.

Filmas "50 kisses" pasaules pirmizrāde notika Valentīna dienas noskaņās "Genesis Cinema" Londonā. Svinīgā ceremonijā ar izritinātu sarkano paklāju visu filmā iekļauto īsfilmu autori, tostarp latviešu producente Anna Zalāne, tika apbalvoti ar īpašām statuetēm.
Filmu paredzēts demonstrēt vairākos ASV štatos, Kanādā, Šveicē, Filipīnās, Izraēlā un citviet pasaulē.

Anna Zalāne ir dzimusi Ventspilī, absolvējusi Latvijas Kultūras koledžu, strādājusi drukātajos plašsaziņas līdzekļos un telekompānijā LNT par žurnālisti. Pirms četriem gadiem pārcēlusies uz dzīvi Londonā, kur sākotnēji strādājusi par viesmīli, bet tad nodibinājusi savu producentu grupu "Puzzle Pictures".

Īsfilmas "Enough" producente Anna Zalāne (pa labi) pēc apbalvošanas ceremonijas filmas "50 Kisses" pirmizrādes vakarā kopā ar savu kolēģi režisori Maurīnu Haskoeti un aktrisi Natāliju Tenu (vidū).Īsfilmas "Enough" producente Anna Zalāne (pa labi) pēc apbalvošanas ceremonijas filmas "50 Kisses" pirmizrādes vakarā kopā ar savu kolēģi režisori Maurīnu Haskoeti un aktrisi Natāliju Tenu (vidū).