09.02.2014 16:36

Eglīts: Nākamais uzdevums ir strādāt pie Baldones iedzīvotāja kartes

Autors  Jānis Eglīts, Baldones novada domes deputāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eglīts: Nākamais uzdevums ir strādāt pie Baldones iedzīvotāja kartes Krišjānis Grantiņš

Šķiet, nemaz ne tik sen bija brīdis, kad satraukti sekojām līdzi pašvaldību vēlēšanu rezultātu paziņošanai.

Mazliet, un jau pagājis pusgads kopš brīža, kad pirmo reizi mēs kopā ar jau pieredzi guvušiem kolēģiem, nu jau pie viena galda, meklējām labākos risinājumus Baldonei.

Meklējām un atradām iespējas nodrošināt bērnu pieskatīšanu visiem Baldones novadā deklarētajiem bērniem. Izveidojām darba grupu, kas izstrādāja nolikumu vietnes iepirkumam, un tagad tikai jāsagaida ES fondu finansējums šim mērķim. Vienā no pirmajām sēdēm skaidri iezīmējām Baldones Kultūras centra attīstības vīziju, rekonstruējot kinoteātra telpas, taču saglabājot kino funkciju. Ir sākts darbs pie tā, lai nodrošinātu bērnu pieskatīšanas iespējas arī vasarā. Esam iesnieguši priekšlikumus, lai grozītu saistošos noteikumus, ieviešot progresivitāti bērna piedzimšanas pabalstu sistēmā. Esam atbalstījuši pašvaldības līdzfinansējumus biedrībām, kuras vēlas uzlabot dzīves kvalitāti Baldones novada teritorijā. Esam gandarīti par konstruktīvo sadarbību ar domes vadību.

Janvāris tradicionāli ir bijis budžeta pieņemšanas mēnesis, un 2014. gads nav izņēmums. Jāsaka, ka šogad Baldones budžets ir līdzīgs valsts budžetam. Stabils izdzīvošanas budžets ar attīstības vīziju. Baldones pašvaldība nodrošinās visus pieejamos pakalpojumus, kas šobrīd ir svarīgākais, lai nākotnē varētu pakalpojumu klāstu paplašināt ar jauniem, inovatīviem un kvalitatīviem risinājumiem.

Nenoliedzami, šī gada lielais uzdevums ir meklēt iespējas palielināt finanšu līdzekļus novada attīstībai. Sadarbībā ar domes priekšsēdētāju izdevās rast līdzekļus, lai iekustinātu ledu energoefektivitātes jautājumu risināšanai, paredzot finanses darbu sākšanai. Nākamais Nacionālās apvienības deputātu uzdevums ir strādāt pie Baldones iedzīvotāja kartes, kuru saņemt būtu iespējams Baldonē deklarētajiem iedzīvotājiem. Ar šo karti varētu iepirkties ar atlaidi, saņemt pakalpojumus vai vienkārši atpūsties pašvaldībai draudzīgos uzņēmumos. Protams, tas ir tikai viens no daudziem projektiem, kas padomā Nacionālās apvienības deputātiem, kurus varētu realizēt Baldones iedzīvotāju labā. Tieši tāpat kā 13 800 eiro, ko Nacionālās apvienības frakcijai Saeimā izdevās izcīnīt valsts budžetā, lai Baldones vidusskolas skolēni varētu mācīties ar jaunām tehnoloģijām aprīkotos kabinetos. Diemžēl pietrūka citu Saeimā pārstāvētu sabiedroto, jo laikam jau mērķi mums ir dažādi. Tieši tāpat kā ar lielo "Vienotību", kad, parakstot līgumus, tiek turēti čuriki.

Tāpat mēs nezinām, kādi ir iemesli plašsaziņas līdzekļos izteikt puspatiesības par nu jau bijušo kultūras namu, kas šobrīd ir avārijas stāvoklī. Nama izmantotāji ir Baldones kultūras biedrība, kura solīja izremontētas telpas uz Ziemassvētkiem, taču nesaskaņotais reklāmas baneris pazuda īsi pirms tiem, jo kāds no ziedotājiem varētu painteresēties par sava ziedojuma izlietojumu. "Vienotības" deputātiem svarīgi ir teikt, ka vēl 400 000 latu no nodokļu maksātāju līdzekļiem vēlamies novirzīt privātuzņēmēju SIA. Tas tiek piedāvāts laikā, kad lielā Saeimas "Vienotība" palielina mikrouzņēmēju nodokli no 9 uz 15 %, laikā, kad aicina ieviest valdes locekļa nodokli. Diemžēl dzirdīgas ausis neatrod Nacionālās apvienības piedāvājumus ieviest progresīvo nodokli, kas lielā mērā palīdzētu ģimenēm ar bērniem un mazinātu sociālo nevienlīdzību. Diemžēl šīs dažādās nostājas ne vienmēr tiek pamanītas.

Ir sācies jauns gads, jauns darba cēliens. Es aicinu ikvienu baldonieti domāt un strādāt latviešu tautas un nākotnes labā. Brīdī, kad mums šķiet grūti un kāda vēlme netiek apmierināta, sasparoties un ar dubultu apņēmību iet tālāk, jo neviens cits necels nedz mūsu novadu, nedz arī valsti, ja ne mēs paši. Mēs esam vieni un tie paši, mūsu vērtība nav amatos, bet cilvēcībā un spējā sadarboties, tāpēc, ja jums ir domas, kā uzlabot mūsu novadu, nāciet, zvaniet un rakstiet. Kopā mēs esam spēks.