09.03.2012 08:22

Ja dod, tad arī atņem

Autors  Ilgonis Leišavnieks, Ķekavas novada Domes deputāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gandrīz neapstrīdāma ir patiesība, ja daba dod kādu talantu, tad kaut ko arī atņem. Šī teorija ir apstiprinājusies Ķekavas novada kultūras aģentūras vadītāja Artūra Ancāna vadības stilā.

Ja Dievs ir devis A. Ancānam talantu diriģēt, tad atņēmis izpratni par normatīvo aktu darbības pamatprincipiem, proti, ka gandrīz neviens no tiem netiek pieņemts ar atpakaļ ejošu datumu.


Diletantisms ir maigākais apzīmējums, ko varu teikt par sagatavoto uzteikuma vēstuli Arvīda Platpera kungam. Viņš ir pazīstamākais no Ķekavas māksliniecisko kolektīvu vadītājiem, kurš saņēma vēstuli par darba attiecību pāratraukšanu ar atpakaļ ejošu datumu. Kāda kolektīva vadītāja, kura nevēlējās publiskot savu vārdu, saņēma ne tikai uzteikumu ar atpakļ ejošu datu, bet arī par atbrīvošanu no pavisam cita kolektīva vadīšanas.

Par šiem un arī citiem faktiem, piemēram, ka, pārtraucot darba līguma attiecības pienākas kompensācija, ko nav saņēmis neviens no 38 atbrīvotajiem darbiniekiem, ir informēts arī domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis. Iespējams, ka priekšsēdētājam ir aktuālāki jautājumi, piemēram, noklausīšanās iekārtu uzstādīšana pašvaldības ēkā, nevis korektu tiesisko attiecību nodibināšana viņa pārraudzībā esošajā kultūras aģentūrā.

Vairāk kā gadu noris cīņa starp atšķirīgā viedokļu paudējiem par kultūras jomas reorganizāciju Ķekavā. Diemžēl vienīgā diskusijas forma ir sarakste ar ministrijām, tiesībsargājošajām iestādēm un pat tiesu varas iesaistīšanu. Arī darba uzteikumu atbilstību normatīvajiem aktiem A. Platperam un šeit neminētajiem viņa kolēģiem šobrīd skata Valsts darba inspekcija.

Novēlu visiem kultūras darbiniekiem izturību, optimismu un būt lepniem par augsto Ķekavas kultūras dzīves līmeni, jo priekšnieki nāk un iet, bet kultūras darbinieki būs vienmēr.