08.03.2012 11:06

Tiesības uz tulpi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)

Mums, sievietēm, nenoliedzami patīk, ka mūs lutina. Tā teikt, neatkarīgi no vecuma, ģimenes stāvokļa, ienākumiem, trūkumiem vai reliģiskās piederības.

Ja ne lutina, tad lai vismaz pievērš uzmanību – pasaka kādu labu vārdu vai uzdāvina vienu dzeltenu tulpi. Un ir vienalga, vai tas ir brālis, tētis, kolēģis, bijušais klasesbiedrs vai vīrs.


Tāpēc negribētu piekrist tiem, kas 8. martu uzskata par vecmodīgiem un nevajadzīgiem svētkiem. Neatkarīgi no tā, ka vēsturiski šī diena saistās ar sieviešu cīņu par savām tiesībām, šodien tas var būt vienkārši labs iemesls savas ikdienas krāšņošanai un nebūt ne lieks atgādinājums par brīnišķīgajām sievietēm, kas dienu rutīnā vīriešu acīs mēdz kļūt arvien ikdienišķākas un nemanāmākas.


Tomēr šajos svētkos tikpat nozīmīga loma ir arī vīriešiem – bez tiem mums svētki neiznāktu. Vai tad viena otrai pirksim ziedus un teiksim komplimentus? Šogad paveicies ķekavietēm – šarmants vīru pulks diriģenta Arvīda Platpera vadībā sagādās īstus svētkus veltījuma koncertā «Viss, ko vēlies», mārupietes priecēs puišu trio «Melo-M» koncertā, bet Inčukalna «Rāmkalnos» būs krievu tango danči, valši, senās krievu romances un tautas melodijas. Savukārt siguldietes priecēs Nacionālo bruņoto spēku orķestris koncertā «Tev vienīgajai», izpildot atbilstoši svētkiem piemērotu repertuāru džeza mūzikas skaņās.

Ja arī tulpes aizmirsīsies un konfektēm naudas nepietiks, skaidrs, ka svētki mums būs. Nezinām, kā kurzemniecēm, bet pierīdzniecēm – noteikti!