13.02.2012 18:36

«Olainfarm» sācis darbu pie aptieku tīkla apvienošanas

Autors  aprinkis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas zāļu ražotājs AS «Olainfarm» patlaban sācis darbu pie iegādāto 30 aptieku apvienošanas, ziņo biznesa portāls «Nozare.lv».

Primāri esot sakārtot iepirkumu sistēmu, lai tā visām aptiekām būtu kopēja, skaidro uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš. Plānots, ka jaunās iegādātās aptiekas sākotnēji strādās ar «Ilmas aptieku» zīmolu, taču pēcāk, kad tīkls būs nostiprināts, tam tikšot veikta zīmola maiņa, unificējot nosaukumu, vizuālo noformējumu, apkalpošanas politiku un citus jautājumus. Iespējams, tas tikšot paveikts jau šogad.

Sākotnējās investīcijas esot nelielas, piemēram, izkārtņu nomaiņa, tomēr tās var pieaugt, kad tiks sākta pilnīga zīmola nomaiņa un ar to saistītās mārketinga aktivitātes, skaidro S. Lapiņš. Aptieku iegādei "Olainfarm" ir piesaistīja AS «SEB banka» aizdevumu 4,2 miljonu latu apjomā. Piesaistītie līdzekļi izmantoti, lai iegādātos 100% kapitāla daļas uzņēmumos «Ilmas Aptiekas», «Inula Farma», «Juko 99», «Lege Artis Rīga» un «Veritas Farm».

«Olainfarm» patlaban jau pieder 30 farmācijas mazumtirdzniecības vietas Rīgā, Pierīgā, Vidzemē, Kurzemē un Latgalē. Līdz 2012.gada vidum «Olainfarm» plāno Latvijā pārvaldīt 40 aptiekas.

2011.gadā provizoriskais «Olainfarm» realizācijas apjoms sasniedzis 36,27 miljonus latu - tas ir pieaugums par 45%, salīdzinot ar 2010.gadu, ziņo nozare.lv. Biznesa žurnāla «Kapitāls», «IBS Prudentia» un biržas 2011.gada pētījumā «101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums» AS «Olainfarm» ar uzņēmuma vērtību 51,13 miljoni latu ierindota 42.vietā.