12.03.2013 21:28

"Elvi" iesaistīsies demogrāfijas problēmu risināšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Elvi" iesaistīsies demogrāfijas problēmu risināšanā arhīvs

Latvijas nacionālais mazumtirgotājs "Elvi" šajā gadā par prioritāro ir izvirzījis sociālās atbildības virzienu – demogrāfijas problēmu apzināšana un dzimstības veicināšana Latvijā.

 

"Lai arī valsts, pašvaldību un sabiedrības līmenī tiek daudz spriests par problēmām ar demogrāfiju saistītajos jautājumos, uzskatām, ka ar runāšanu vien minētās problēmas neatrisināt. Šī iemesla dēļ esam izstrādājuši virkni ieceru, kuras šogad ceram pārvērst reālos darbos, palīdzot tām ģimenēm, kuras dažādu iemeslu dēļ baidās pieņemt lēmumu par ģimenes pieaugumu," stāsta SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība", kas ir "Elvi" franšīzes turētāja, komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Vislielākā ģimeņu problēma ir dzīvojamā platība un darbs. Ja ir, kur dzīvot, un ja ir darbs, tad varētu būt arī divi, trīs un četri bērni, konstatēts šogad ģimenes portāla "Mammamuntetiem.lv" aptaujā. Uz jautājumu "Ja tev atļautu finansiālie līdzekļi, vai tu gribētu vismaz trīs bērnus?", 47 % respondentu pārliecinoši atbildēja ar "jā". "Minētās aptaujas rezultātus apliecina arī mūsu pircēju aptaujās noskaidrotais – vairums jauno ģimeņu pēc bērniņa piedzimšanas daudz rūpīgāk plāno savus tēriņus, un nereti atzīst, ka nevar atļauties visus iekārotos pirkumus," norāda L. Vārtukapteine.

Šī iemesla dēļ nacionālais mazumtirgotājs "Elvi" šogad iecerējis realizēt vairākas sociālās kampaņas, lai apzinātu skaudrākās jauno ģimeņu problēmas un sniegtu finansiālu palīdzību to risināšanā. "Meklēsim jaunās ģimenes Latvijas reģionos, kuras piemeklējušas dažādas ķibeles un kuras zina, kā izkļūt no šīm likstām, un kurām nepieciešama palīdzīga roka. Esam iecerējuši gan palīdzēt paši, gan aicināt to darīt mūsu partneriem un pircējiem," skaidro L. Vārtukapteine, piebilstot, ka jau tuvākajā laikā "Elvi" komunikāciju kanālos internetā un "Savējo avīzē" tiks publicēta plašāka informācija par iecerētajām aktivitātēm.

Tāpat "Elvi" šogad turpinās ieguldīt resursus jauniešu izglītībā un to informēšanā par karjeras iespējām nākotnē. "Jau pērn "Elvi" veikalos projektā "Nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā" savas pirmās darba gaitas sāka 100 jauniešu. Šogad šo projektu noteikti turpināsim. Tāpat šī gada sākumā esam atsaukušies nodibinājuma "Vītolu fonds" aicinājumam – stipendiju veidā palīdzēt spējīgiem, centīgiem maznodrošinātiem jauniešiem studēt kādā Latvijas augstskolā. No šī gada 1. septembra līdz 2014. gada 30. jūnijam "Elvi" finansēs divas stipendijas, katru Ls 1300 apmērā, studēt gribošiem jauniešiem no maznodrošinātām ģimenēm, kuri vēlas studēt pārtikas zinātni kādā no Latvijas augstskolām," stāsta L. Vārtukapteine.

Latvijas nacionālā mazumtirgotāja "Elvi" prioritāte ir vietējais cilvēks, viņa ikdienas vajadzības, dzīves kvalitāte, vieta, kurā viņš dzīvo. Uzņēmuma uzdevums ir nodrošināt pircējus ar svaigu piedāvājumu un būt par draudzīgu, viņiem saprotamā valodā runājošu dzīves sastāvdaļu. SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība" ir zīmola "Elvi" turētājs un franšīzes devējs, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā.

Tautas dzīvība