02.02.2012 14:28

«Saliena» pērn pārdevusi 32 dzīvojamās mājas

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Babītes novada nekustamo īpašumu attīstītāja SIA «Saliena» pērn noslēgusi 32 nekustamā īpašuma darījumus.

2010. gada vasarā veiktās izmaiņas Imigrācijas likumā, paredzot iespēju iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā, ja tiek iegādāts nekustamais īpašums, ir galvenais iemesls pārdošanas rezultātu pieaugumam, jo tas stimulēja interesi par nekustamo īpašumu Latvijā no nerezidentu puses, biznesa portālam nozare.lv pastāstīja «Salienas» pārstāvis Ruslans Miroņenko.

Viņš informēja, ka aizvadītajā gadā dzīvojamo māju pārdošanas pieaugums salīdzinājumā ar 2010. gadu ir ievērojami palielinājies - gandrīz par 400 procentiem.

«Uzskatu, ka iespēja saņemt uzturēšanās atļauju, iegādājoties Latvijā nekustamo īpašumu, ir bijis viens no veiksmīgākajiem valdības pieņemtajiem lēmumiem pēdējo gadu laikā. Ja nebūtu veiktas šīs izmaiņas imigrācijas likumā, būtu vēl vairāk bankrotējošu uzņēmumu, un nekustamo īpašumu tirgus būtu pavisam iznīcis. Kā rāda prakse, šis pircējs ne tikai investē naudu nekustamajā īpašumā, bet arī iegulda naudu mājokļa remontā, jaunās mēbelēs un dažādās patēriņa precēs, ienesot to arī citās tautsaimniecības nozarēs. Turklāt mūsu praksē ir vairāki gadījumi, kad ārzemnieki, iegādājoties mājokli Latvijā, ir sākuši arī savu biznesu šeit, kas nozīmē ne vien jaunas investīcijas tautsaimniecībā, bet arī papildu nodokļus valsts kasē,» skaidroja «Salienas» valdes priekšsēdētājs Maikls Džeimss Makarovs.

Lai turpinātu veiksmīgi iesākto nekustamo īpašumu projektu attīstību, uzņēmums šogad iecerējis veikt vērienīgus darbus kopējās infrastruktūras attīstībā, informēja Miroņenko. Pirmajā pusgadā plānots sākt «Salienas» nākamās kārtas būvniecību. Tad būs pieejamas ne tikai «Salienā» līdz šim raksturīgās privātmājas, bet arī dzīvokļi. Tāpat tiks turpināta golfa laukumu attīstība, kā arī pavasarī atvērts jauns pilsētas parks.

Jau ziņots, ka SIA «Saliena» piesaistījusi investoru no Šveices «Divertimento Investment AG», kas investēs Salienas golfa kompleksa uzlabošanā un attīstīs jaunus nekustamā īpašuma projektus Salienā.

Profesionālo partneru piesaiste ir daļa no uzņēmuma biznesa stratēģijas - izveidot ideālu investīciju laukumu ārvalstu un vietējiem attīstītājiem, ar kuriem kopā attīstīt jaunus nekustamā īpašuma projektus Salienā.

Patlaban «Divertimento Investment AG» vēl neatklāj, cik lielas investīcijas tiks ieguldītas Salienā.

«Saliena» ir lielākais nekustamā īpašuma projekts Baltijas valstīs, kas atrodas starp Rīgu un Jūrmalu, Babītes novadā. 455 hektāru lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi.

Patlaban Salienā jau dzīvo ap 200 ģimeņu, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, izveidots viens no lielākajiem Baltijā golfa kompleksiem, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola.