01.12.2012 17:52

FOTO: Jaunmārupē norisinās pirmā andele

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Jaunmārupē norisinās pirmā andele Krišjānis Grantiņš

Par demokrātiskām cenām pircēji sestdien steidza iegādāties pašgatavotus kārumus, rokdarbus, lietotus apģērbus un aksesuārus. Neizpalika arī kaulēšanās.

Jaunmārupes kafejnīcā "Laura" divās zālēs tirgojās 23 pārdevēji. "Šīs andeles ir tāda kā sieviešu valstība. Papļāpājam, apmaināmies ar precēm," priecīgi stāsta mājsaimniece Kristīne no Jaunmārupes, kura sestdienas rītā tirgojās ar apģērbiem, aksesuāriem un kurpēm no savas garderobes. Kristīne portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja, ka jau iepriekš piedalījusies šāda veida tirdziņos, kas ar nosaukumu "Andele Mandele" nu jau tradicionāli norisinās Rīgā. "Man bija liels izbrīns, kad uzzināju, ka arī Jaunmārupē kāds ir uzņēmies noorganizēt šādu andeli. Sen bija laiks!" Emocijas un prieks šādos tirdziņos esot vārdos neparakstāms. Pirms pirkšanas visu var aplūkot, aptaustīt, uzmērīt. Zinošākās pircējas uzslavēja organizatorus par sarūpēto ērto vietu ar spoguli, kur uzlaikot noskatīto apģērbu.

"Man pašai ļoti patīk un interesē, tāpēc labprāt dalos zināšanās, kā sev palīdzēt ar dabiskiem līdzekļiem," stāsta Baha ziedu terapeite Jolanta Hanzovska no Mārupes, kura pārdevēja amatu izmēģināja pirmo reizi. Kopā ar viņu bija ieradusies meita Annija, kura līdzi bija paņēmusi skaistu jaunkundžu garderobi, kā arī dēls Heinrihs, kurš tirgojās ar paša apsudrabotiem čiekuriem un kaltētām apelsīnu šķēlēm. Savukārt māsas, septītās klases skolniece Ieva un vienpadsmitās klases skolniece Ilze, pircējiem piedāvāja pašu gatavotus tamborējumus: grāmatzīmes, auskarus, adatu spilventiņus, maciņus. Māsas pārdošanā guvušas ievērojamu pieredzi, piedaloties neskaitāmos tirdziņos. "Mums ir arī savs mācību uzņēmums "Dzemiks". Šis jau ir mūsu ceturtais."

Kafejnīcas īpašniece Vēsma Miezīte atklāja, ka ideju par tirdziņu ierosinājusi kāda kafejnīcas kliente. "Viņa stāstīja, ka vairākkārt piedalījusies "Andelē Mandelē" Rīgā. Gan pārdevēji, gan pircēji esot ļoti apmierināti, tāpēc nolēmuši – kāpēc šādu pasākumu nerīkot arī Jaunmārupē?" V. Miezīte pauda, ka šī ir tikai pirmā reize, taču "Andele" Jaunmārupē varētu kļūt par tradīciju.

Tirdziņā piedalījās tirgotāji no Mārupes, Rīgas, Babītes. Taču, atšķirībā no galvaspilsētas, Jaunmārupes tirdziņā piedalījās arī ražotāji ar pašu gatavotām sudraba rotām, kārumiem un rokdarbiem, arī medu.