01.12.2012 12:15

"Olainfarm" pirmie deviņi mēneši šogad bijuši ienesīgākie kompānijas vēsturē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Olainfarm" pirmie deviņi mēneši šogad bijuši ienesīgākie kompānijas vēsturē Krišjānis Grantiņš

Latvijas zāļu ražotājs AS "Olainfarm" pirmajos deviņos mēnešos nopelnījis 6,4 miljonus latu, un šis periods esot bijis ienesīgākais uzņēmuma vēsturē.

"Olainfarm" konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2012. gada pirmajos deviņos mēnešos liecina, ka uzņēmums turpina uzstādīt peļņas rekordus, nopelnot 6,4 miljonus latu. Tas ir par 27 % vairāk nekā pērn pirmajos deviņos mēnešos un gandrīz desmit reizes vairāk nekā 2007. gadā, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

"Olainfarm" apgrozījums šā gada pirmajos deviņos mēnešos ir palielinājies par 34 % salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn un sasniedzis 35,2 miljonus latu. 2012. gada pirmajā pusgadā turpināja pieaugt "Olainfarm" realizācijas apjomi visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Baltkrieviju. Visstraujākais realizācijas pieaugums šā gada deviņos mēnešos ir vērojams Taivānā, kur tās apjoms palielinājies astoņas reizes, Latvijā – četras reizes, Lielbritānijā – divas reizes, savukārt Krievijā realizācijas apjoms pieaudzis par 30 %. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi šajā periodā ir Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija, Lielbritānija un Kazahstāna.

"Olainfarm" šā gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums 2012. gadā sasniegs 48 miljonus latu, bet peļņa – 8,6 miljonus latus. Saskaņā ar deviņu mēnešu neauditēto pārskatu tā laikā realizācija ir sasniegusi 73,3 %, bet peļņa – 74,2 % no gadam plānotā apjoma.

Kā ziņots, "Olainfarm" produktu realizācija oktobrī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn ir palielinājusies par 99 % un veido 6,01 miljonu latu. Lielākais realizācijas pieaugums novērojams Latvijā (par 358 %) un Ukrainā (par 285 %). "Olainfarm" lielākie noieta tirgi šogad oktobrī bija Krievija, Ukraina, Latvija un Lielbritānija.

Jau ziņots, ka "Olainfarm" provizoriskais konsolidētais realizācijas apjoms deviņos mēnešos bija 35,07 miljoni latu, kas ir par 31 % vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā, liecina kompānijas paziņojums "NASDAQ OMX Riga" biržā.