19.11.2012 16:25

Zemākie bezdarba rādītāji valstī – Mārupē un Ķekavā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Pērn un šā gada sākumā tuvējos Rīgas novados bezdarba rādītāji bija zem pieciem procentiem. Vismazāk cilvēku bez darba bija Mārupē – nepilni četri procenti.

Pagājušajā gadā un šā gada sākumā bezdarba līmeņa samazinājums bija vērojams 109 novados un tikai vienā – Baltinavas novadā – tas nedaudz palielinājās. Taču situācija novados bija ļoti atšķirīga. Augstākais bezdarba līmenis 2012. gada sākumā bija Viļānu novadā – 27,4 procenti, bez zemākais – Mārupes novadā, kur tas bija 3,9 procenti.

Līdzīga situācija gada sākumā bija arī citos galvaspilsētai tuvējos novados. Piemēram, Ķekavā bija otrs zemākais bezdarba rādītājs valstī. Nodarbes meklējumos tur bija tieši četri procenti no darbaspējīgajiem iedzīvotājiem. Baldonē tie bija 4,5, Garkalnē 4,8 procenti, tikpat arī Saulkrastos. Ādažos darbu meklēja 4,9, Ikšķilē tieši pieci, Babītē 5,1, bet Carnikavā 5,2 procenti darbspējīgo iedzīvotāju.

Salīdzinoši visaugstākie bezdarba rādītāji ir Latgalē, piemēram, Viļānos darbu meklēja 27,4 procenti, Zilupē bez darba bija 26,4 procenti darbaspējīgo iedzīvotāju, bet Baltinavā – 25,8 procenti, vēsta dokuments "Reģionu attīstība Latvijā".