12.11.2012 10:46

"Carnikavas nēģus" plāno pieteikt Eiropas kvalitātes zīmei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Novada dome ar zvejniekiem un nēģu cepējiem ir nolēmusi pieteikt zīmolu "Carnikavas nēģi" ģeogrāfiskās izcelsmes norādei un cilmes vietas nosaukuma aizsardzībai Eiropas Savienībā.

 

Idejas autori ir pārliecināti, ka šāda zīme aizsargātu nosaukumu "Carnikavas nēģi" no ļaunprātīgas izmantošanas, informētu patērētājus par produkta ģeogrāfisko izcelsmi, kvalitāti un ražošanas tradīcijām, kā arī palīdzētu konkurēt tirgū ar līdzīga veida produktiem.

Lai iegūtu šādu ģeogrāfiskās izcelsmes norādi un cilmes vietas nosaukuma aizsardzību, visam procesam – no produkta izejvielas ieguves līdz tā iesaiņošanai – ir jānotiek tikai un vienīgi konkrētajā apgabalā. Veiksmīga rezultāta gadījumā Eiropas Komisijā produkts "Carnikavas nēģi" tiktu reģistrēts kādā no ģeogrāfisko norāžu shēmām, kā arī iekļauts vienotā Eiropas Kopienas ģeogrāfiskās norādes shēmu reģistrā.

Plānots, ka līdz novembra beigām pieteikums tiks iesniegts Zemkopības ministrijā un papildus arī Pārtikas veterinārajā dienestā, informē portāls "Carnikava.lv".